Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 strategii eficiente pentru luarea celor mai bune decizii

Tags: luare decizii, strategii, asumare riscuri, afaceri, decizii

In fiecare zi avem de luat decizii. Trebuie sa ne hotaram ce facem, ce mancam, ce cumparam, ce citim, cu ce ne imbracam, si asa mai departe. Studiile indica faptul ca oamenii obisnuiesc sa ia in jur de 35.000 de decizii in fiecare zi. Iar de cele mai multe ori, nici nu dam seama ca avem de luat o decizie.
Pentru a lua cele mai bune decizii in domeniul afacerilor, va trebui sa luam in considerare urmatoarele sfaturi:
 
1. Evalueaza impactul pe care decizia il va avea asupra celorlalti
In calitate de lider, este important sa determini intotdeauna cine va fi afectat de deciziile tale si sa analizezi modul in care aceste decizii ii vor influenta pe ceilalti. Fa o lista a celor afectati si enumera avantajele si dezavantajele ce trebuie luate in considerare pentru fiecare in parte.
 
2. Asuma-ti riscuri si renunta la temeri
Fricile ne impiedica sa luam multe decizii. Este usor sa ne imaginam un final fericit, insa mult mai dificil sa actionam in vederea atingerii obiectivului. Cea mai eficienta metoda prin care putem depasi aceste temeri este sa acceptam eventualele consecinte si sa ne asumam riscul. Imagineaza-ti ce s-ar putea intampla in cel mai rau caz. Daca vei considera ca poti face fata chiar si celor mai grave consecinte, atunci inseamna ca esti pregatit sa iti asumi riscul si sa accepti efectele deciziei tale, indiferent daca acestea vor fi bune sau rele.
 
3. Asteapta pana cand dispui de toate informatiile
Nu te grabi sa iei o decizie importanta. De fapt, cu cat decizia este mai importanta, cu atat ar trebui sa fii mai rabdator. Multe esecuri rezulta din faptul ca luam decizii pripite, inainte de a dispune de toate informatiile necesare.
 
Nimeni nu poate lua cele mai bune decizii, de fiecare data. Insa atunci cand exista o comunicare eficienta, o buna planificare si se ia in considerare impactul pe care respectiva decizia il va avea asupra celorlalti, putem reduce semnificativ riscul de a lua o decizie proasta sau putem, cel putin, reduce impactul negativ al acestei decizii.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016