Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 factori necesari succesului in orice afacere

Tags: obiective, succes, afacere, principii, strategia, echipa

Sunt pasi pe care ii urmam in speranta ca ne vor aduce succesul. Mai mult sau mai putin aplicate intocmai, aceste etape ne aduc rezultate in functie de felul in care aplicam strategiile si in functie de doza de efort pe care alegem sa o depunem.

1. Defineste obiectivele afacerii.

Trebuie sa stim in ce directie ne indreptam pentru ca toate aspectele afacerii sa fie aliniate si pentru ca ceea ce facem sa aiba un front comun.

2. Stabileste-ti strategia pe termen lung.

Daca nu te lupti pentru un scop, e posibil sa te pierzi pe drum. Daca vrei ca intreaga echipa sa fie langa tine, trebuie sa ii comunici acesteia viziunea pe termen lung.

3. Fa rost de oamenii potriviti.

Chiar daca in multe situatii te vei descurca si fara anumiti oameni care sa ocupe functii importante in cadrul echipe, vei avea de infruntat si cazuri in care iti vei da seama ca ai nevoie de specialisti.

4. Fa o harta a strategiei.

Cunosti deja obiectivele afacerii si ai o viziune pe termen lung. Cum ajungi insa acolo? Planifica-ti intregul traseu si alege pasii pe care urmeaza sa ii faci.

5. Stabileste cateva principii.

In functie de obiectivele alese vei putea sa iti dai seama si care sunt sarcinile pe care echipa ta va trebui sa le indeplineasca. Va trebui sa stii, totodata, si care sunt procesele necesare in interiorul afacerii pentru o buna functionare.

6. Fa-ti un plan de rezerva.

E bine sa ai intotdeauna un cont separat de bugetul afacerii. In acelasi timp, in interiorul afacerii, e bine sa dezvolti structuri care sa devina resurse pe care sa le poti folosi.


7. Investeste in tehnolgie si in platforme care sa evolueze.

Este bine sa evoluam continuu si sa fim in pas cu tendintele, daca nu chiar inaintea lor. Trebuie sa stim sa mentinem insa un ritm care sa dauneze afacerii si sa reusim totodata sa rezistam tentatiei de a testa in permanenta cele mai noi tehnologii.
Autor: Mihai Georgescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016