Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa ai succes in realizarea obiectivelor

Tags: succes in afaceri, oameni de succes, atingere obiectiv

Te-ai intrebat vreodata de ce unii oameni au mai mult succes in activitatile desfasurate decat altii? Ce ii deosebeste pe oamenii de succes de ceilalti? Sunt anumiti oameni predispusi sa dobandeasca anumite abilitati sau exista anumite lucruri concrete pe care acestia le fac pentru a atinge succesul?
Heidi Grant Halvorson, psiholog motivational, ofera cateva sfaturi utile pentru cei care isi doresc cu orice pret sa aiba succes in activitatea desfasurata.
 
1. Fii cat mai specific. Atunci cand iti stabilesti un obiectiv, trebuie sa fii cat mai specific. Propune-ti "sa slabesti 5 kilograme", nu doar "sa slabesti", deoarece asa vei avea o idee mai clara a ceea ce iti doresti. Astfel, vei putea sa te gandesti la actiunile specifice ce trebuie luate pentru atingerea obiectivului propus.
 
2. Actioneaza la momentul potrivit. Avand in vedere cat de ocupati suntem si cu cate obiective jonglam in acelasi timp, este de la sine inteles ca ratam multe ocazii de a actiona in vederea atingerii acestor obiective. Atingerea obiectivului inseamna sa profiti de aceste oportunitati la momentul oportun. Decide in prealabil cand si cum vei actiona. Si, din nou, nu uita sa fii specific. Studiile indica faptul ca o astfel de planificare iti ajuta creierul sa detecteze oportunitatea si sa o fructifice la momentul potrivit, marindu-ti astfel sansele de succes cu 300%.
 
3. Afla cat mai ai pana la atingerea obiectivului. Pentru a-ti atinge obiectivul, este nevoie de o monitorizare reala a progresului, atat de catre tine, cat si de catre altii. Daca nu cunosti stadiul in care te afli, atunci nu-ti poti modifica comportamentul si strategiile in mod corespunzator. Monitorizeaza-ti progresul in mod frecvent: saptamanal sau chiar zilnic.
 
4. Fii un optimist realist. Gandeste pozitiv si crede intotdeauna in capacitatea de reusita. Insa nu subestima cat de dificil va fi drumul pe care trebuie sa-l parcurgi. Majoritatea obiectivelor necesita mult timp, efort si perseverenta.
 
5. Da dovada de tarie de caracter. Taria de caracter le permite oamenilor sa se angajeze in realizarea unor obiective pe termen lung si sa nu se dea batuti cand se confrunta cu dificultati. Studiile indica faptul ca oamenii care dau dovada de aceasta calitate sunt mai educati si au terminat studiile cu medii mai mari.
 
6. Nu te multumi sa fii bun, tinteste sa fii si mai bun. Multi oameni cred ca inteligenta, personalitatea si abilitatile fizice nu pot fi schimbate sau imbunatatite. Prin urmare, nu isi stabilesc obiective care sa ii ajute sa-si dezvolte abilitati noi. Din fericire, studiile arata ca toate abilitatile pot fi imbunatatite. Oamenii care isi propun sa devina mai buni, nu doar sa fie buni in ceea ce fac, vor aprecia nu doar destinatia, ci si drumul parcurs.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016