Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 secrete ale succesului in afaceri

Tags: succes in afaceri, antreprenor de succes, antreprenori, pasiune, integritate

Ce inseamna sa fii un antreprenor de succes? Nu inseamna doar sa ai idei exceptionale si dezvolti produse nemaiintalnite, ci presupune mai degraba o doza mare de autodisciplina si tarie de caracter. Iata cateva secrete ale succesului in afaceri.
Trebuie sa fii cu adevarat pasionat
Pasiunea pentru ceea ce faci ar trebui sa te defineasca. Atunci cand esti cu adevarat pasionat, esti capabil sa faci multe sacrificii si sa investesti timp si energie in dezvoltarea afacerii tale. Doar atunci poti pune bazele unei echipe puternice si poti castiga increderea si fidelitatea clientilor.
 
Trebuie sa stii asupra caror oportunitati sa iti concentrezi atentia
Antreprenorii de succes nu isi pierd niciodata nici speranta, nici concentrarea. Multe companii esueaza deoarece incearca sa faca prea multe lucruri in acelasi timp si ajung sa le faca pe toate la un nivel mediocru. Un antreprenor adevarat va recunoaste imediat oportunitatile de dezvoltare si se va concentra asupra celor mai importante.
 
Trebuie sa fii pregatit si dispus sa muncesti din greu
Nu poti niciodata sa atingi succesul peste noapte. Performanta reala necesita timp si efort sustinut. Trebuie sa fii pregatit sa muncesti din greu, sa depui eforturi considerabile pentru a reusi. Oamenii cu experienta in afaceri iti vor spune ca nu exista o cale usoara de atingere a succesului si ca norocul ti-l faci singur. Antreprenorii de succes nu se feresc de munca si nu isi pierd concentrarea, oricare ar fi obstacolele intalnite. Concentreaza-te asupra lucrurilor pe care le poti controla.
 
Drumul spre succes este lung, asa ca trebuie sa admiri privelistea si sa te bucuri de calatorie
Este important sa te concentrezi asupra obiectivului final, insa nu trebuie sa pierzi din vedere drumul catre atingerea acestui obiectiv. Daca nu te-ai bucurat pe parcurs, ce te faci daca nu vei ajunge niciodata la destinatie?
 
De multe ori, trebuie sa te increzi mai degraba in instinct decat in cifre
Exista atat de multe variabile, incat este imposibil sa te bazezi exclusiv pe statistici si cifre. De cele mai multe ori, va trebui sa iei decizii bazandu-te pe instinct.
 
Fii flexibil, dar perseverent
Trebuie sa te poti adapta cu usurinta noilor schimbari si tehnologii. In acelasi timp, trebuie sa ramai consecvent si perseverent in atingerea obiectivelor.
 
Construieste o echipa puternica – nu poti atinge succesul de unul singur
Nu vei reusi niciodata sa le faci pe toate de unul singur. Fiecare antreprenor de succes are in spate o echipa puternica. Gaseste oameni inteligenti si pasionati care sa ti se alature. Nu trebuie sa te inconjori de oameni asemenea tie, ci de oameni talentati care sa aiba calitatile care iti lipsesc tie.
 
Nu renunta niciodata la integritate si sinceritate
Aceste doua calitati nu ar trebui sa lipseasca niciunui antreprenor. Chiar daca poate fi tentant uneori sa renunti la principii si valori, nu alege calea mai usoara. Pe termen lung, vei avea doar de pierdut.
 
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016