Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa previi esecul si sa-ti realizezi obiectivele

Tags: realizarea obiectivelor, esec, obiectiv, consecventa, piedici, mod de actionare

Nu ne place sa dam gres, insa de cele mai multe ori, nu reusim sa ne realizam obiectivele deoarecem nu suntem suficient de motivati si nu adoptam gandirea corespunzatoare. Daca insa alegem sa privim esecul ca pe o imposibilitate si alegem sa ramanem consecventi, vom reusi sa realizam mai multe decat am fi crezut.
Pentru atingerea obiectului propus, este suficient sa urmam un proces de 3 pasi simpli:
 
1. Alege-ti un obiectiv realizabil, dar care sa te si inspire
Daca nu crezi ca obiectivul este realizabil, nu vei depune niciun efort pentru atingerea acestuia. Orice obiectiv propus trebuie sa fie in primul rand posibil de realizat. Insa acesta trebuie de asemenea sa te inspire, astfel incat sa fii motivat sa actionezi. Daca iti propui "sa slabesti 10 kilograme", acest lucru poate fi realizabil, insa nu te motiveaza mai deloc. Dar daca iti propui in schimb "sa fii mai sanatos si sa arati mai bine", acest obiectiv este nu doar realizabil, dar si motivational.
 
2. Hotaraste-te ca trebuie sa atingi obiectivul
Nu iti propune niciodata doar sa incerci sa faci ceva. Daca spui "voi incerca" in loc sa spui "trebuie", iti permiti din start sa dai gres. Trebuie sa fii sigur ca iti doresti sa atingi obiectivul pentru a putea gasi resursele necesare.
                          
3. Nu considera piedicile ca fiind niste esecuri
De multe ori, avem tendinta sa consideram micile piedici intalnite ca fiind niste esecuri, iar acestea ne determina sa renuntam inainte de vreme. In schimb, ar trebui sa privim aceste piedici ca pe niste semnale ca ar trebui sa ne schimbam modul de abordare a obiectivului. Daca ne confruntam mereu cu piedici, este cazul sa schimbam modul de actionare.
 
Daca urmezi acesti trei pasi, vei reusi sa iti indeplinesti obiectivul mai devreme sau mai tarziu. Cel mai important este sa constientizezi ca nu poti controla nimic altceva decat propriul tau comportament. Daca tu nu actionezi in niciun fel, nu ai cum sa reusesti.
 
Incearca sa redefinesti esecul ca fiind "lipsa unei actiuni corecte". Astfel, te vei reorienta mereu spre gasirea unor metode alternative de atingere a obiectivului.

Sursa: Inc.com
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016