Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ghid pentru cei care isi doresc mai mult de la viata dar nu stiu de unde sa inceapa

Tags: ghid spre succes, idei marete, sarcini, atingerea potentialului maxim, idei noi, proiect

Te simti blocat si consideri ca nu ti-ai atins potentialul maxim? Ai o viata destul de confortabila si sigura, insa nu esti multumit pe deplin? Nu, nu te inseli, chiar exista ceva mai bun si chiar nu ti-ai atins potentialul maxim. Iti prezentam in continuare cateva idei eficiente de dezvoltare a potentialului si atingere a succesului.
1. A incepe ceva nou nu inseamna a suferi
Nu va exista niciodata un moment perfect pentru inceperea unui proiect sau atingerea unui obiectiv important. Insa nu trebuie sa pierzi din vedere un amanunt esential: nu trebuie sa fie o cursa contra timp pentru a bifa toate elementele din lista si nici macar nu trebuie sa realizezi neaparat toate aceste elemente. Secretul unei vieti reusite nu este sa fii supraom, ci sa elimini lucrurile neimportante, lucrurile care te distrag si lucrurile care stau in calea unei vieti implinite. Adreseaza-ti urmatoarele intrebari: „De ce ar trebui sa incep aceasta activitate?” si „Ce se va intampla daca nu fac acest lucru?” Inainte de a trece efectiv la treaba, pune-ti prioritatile in ordine si pune-ti la indoiala motivatiile. Nu incepe lucruri pe care nu doresti sa le faci cu adevarat.
 
2. Incepe cu ce e mai simplu
Multi oameni sunt descurajati inainte sa inceapa efectiv sa lucreze in vederea atingerii obiectivului. Daca proiectul propus este complex, te vei simti si mai neincrezator in fortele proprii. Iata cum poti scapa de aceste temeri:
- petrece cateva minute zilnic gandindu-te la sarcinile pe care va trebui sa le realizezi pentru atingerea obiectivului. Noteaza-ti-le.
- sterge din lista sarcinile care necesita bani: angajarea altor persoane, realizarea cartilor de vizita, achizitionarea instrumentelor de lucru, etc.
- petrece 10 minute gandindu-te cum vei rezolva cate un singur element din lista.
 
3. Lucreaza in mod intens, eliminand toate distractiile din jur
Da, chiar este esential sa elimini toate lucrurile care iti pot distrage atentia. Pentru a te putea concentra asupra sarcinilor, ar fi indicat sa iti setezi o perioada de 30 de minute, de exemplu, in care sa lucrezi fara niciun fel de intreruperi si fara multitasking. Odata ce te-ai mobilizat si ai inceput sa lucrezi in mod intens, vei fi motivat sa continui, chiar si dupa expirarea perioadei setate.
 
4. Identifica-ti misiunea si traieste in conformitate cu aceasta
Scoate o foaie de hartie si imparte pagina in patru coloane. In dreptul fiecarei coloane, noteaza cate una din urmatoarele 4 intrebari:
- De ce vreau sa fac acest lucru?
- De ce este importanta aceasta idee?
- Unde vreau sa fiu peste o luna/un an/ cinci ani?
- Cum voi ajunge acolo?
 
Aceste intrebari de baza te vor ajuta sa descoperi scopul si insemnatatea proiectului pe care doresti sa-l demarezi. Este important sa citesti zilnic aceasta foaie de hartie. Cu cat vei capata o intelegere mai clara, cu atat te vei apropia mai mult de atingerea obiectivului.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016