Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

16 tehnici eficiente de crestere a increderii in sine

Tags: cresterea increderii in sine, incredere de sine, stima de sine, tehnici, impresie buna, cresterea stimei de sine

Iti doresti sa capeti mai multa incredere in tine? Este important sa te cunosti pe tine insuti suficient de bine pentru a sti la ce capitole mai ai de lucrat. Pasii descrisi mai jos sunt esentiali in cresterea stimei de sine si te vor ajuta sa lasi o impresie cat mai buna celor din jur.
1. Vorbeste cu straini
Atunci cand interactionezi cu oameni noi, renunti la sentimentele de nesiguranta si devii mai extrovertit si mai increzator in fortele proprii. Nu trebuie neaparat sa fii sufletul petrecerii, ci doar sa incepi sa comunici mai des cu necunoscutii: pe strada, in restaurant, la magazin, pe drumul spre serviciul.
 
2. Organizeaza-te
Stabileste-ti obiective clare pentru fiecare saptamana si incearca sa iti organizezi mai eficient timpul si spatiul de lucru. Atunci cand viata ta este mai organizata, simti ca detii controlul si capeti mai multa incredere in tine.
 
3. Pleaca de la premisa ca oamenii te plac
Stima de sine scazuta este cauzata si de grijile pe care ni le facem cu privire la ce cred ceilalti despre noi. Credem ca ceilalti nu ne plac sau ca se concentreaza asupra defectelor noastre. Acest mod de gandire negativa ne determina sa esuam. Schimba-ti atitudinea si considera ca ceilalti te plac. Acest lucru poate fi destul de dificil, mai ales daca ai o parere proasta despre tine. Incepe prin a identifica momentele cand apar aceste sentimente de nesiguranta si incearca sa invingi gandirea negativa.
 
4. Mananca sanatos
Alimentele pe care le consumam ne influenteaza starea de spirit si atitudinea. Alimentatia sanatoasa (fructe, legume, cereale integrale, nuci si peste) ne ajuta sa evitam schimbarile bruste de dispozitie si sa ne simtim mai bine in pielea noastra. Iar atunci cand ne hranim sanatos, aratam mai bine si, prin urmare, avem mai multa incredere in noi insine.
 
5. Stai drept
Prin postura pe care o adoptam, afisam fie incredere de sine, fie lipsa acesteia. O postura dreapta exprima incredere in fortele proprii. Stai cat mai drept, cu umerii relaxati, cu privirea atintita inainte. Pastreaza o postura corespunzatoare in timp ce stai asezat. Postura buna ne ajuta sa respiram mai bine si elimina stresul.
 
6. Fa exericitii fizice
Nu ar trebui sa ne mire faptul ca exercitiile fizice ne imbunatatesc starea de spirit si ne ajuta sa ne relaxam. Insa, cu timpul, ne ajuta sa ne simtim mai bine in pielea noastra. Chiar si 30 de minute de exercitii moderate efectuate zilnic sunt suficiente. Stabileste-ti obiective concrete si fa-ti obiceiul de a exersa zilnic.
 
7. Ignora vocea critica interioara
Vocea interioara este cel mai aprig critic al nostru. Aceasta ne spune ca nu suntem suficienti de buni sau ca vom esua. Invata sa ignori aceasta voce si cu timpul se va domoli. Depaseste-ti intotdeauna asteptarile.
 
8. Invata lucruri noi
Atunci cand invatam lucruri noi, devenim mai increzatori si mai optimisti. Inscrie-te la niste cursuri noi, invata o limba straina sau citeste cat mai multe carti intr-un domeniu care te intereseaza.
 
9. Imbraca-te pentru succes
Vrei sa ai mai multa incredere in tine? Atunci imbraca-te ingrijit si elegant, asa cum arata un om de succes. Te vei simti mai bine in propria piele si vei capata mai multa incredere in fortele proprii. Stilul tau vestimentar spune multe despre tine si despre personalitatea ta. Nu inseamna ca trebuie sa iti schimbi stilul, ci doar sa depui un efort suplimentar pentru a arata cat mai bine, in orice situatie.
 
10. Accepta complimentele
Un semn care denota lipsa increderii de sine este refuzarea complimentelor. Daca cineva iti face un compliment, accepta-l cu eleganta. Permite-ti sa te simti cu adevarat bine in propria piele.
 
11. Zambeste
Chiar daca pare un sfat de bun simt, a fost demonstrat faptul ca zambetul elimina stresul si da nastere unor sentimente mai pozitive. Prin simplul fapt ca alegem sa zambim, creierul nostru se simte mai relaxat si capatam mai multa incredere de sine.
 
12. Limiteaza timpul petrecut in fata oglinzii
Studiile au demonstrat faptul ca atunci cand ne concentram asupra aspectului fizic, devenim mai anxiosi si mai putin fericiti. Incearca sa petreci mai putin timp in fata oglinzii si nu iti mai analiza toate imperfectiunile.
 
13. Realizeaza contact vizual 
Oamenii increzatori obisnuiesc sa pastreze contactul vizual atunci cand comunica cu o persoana. Invata sa privesti oamenii in ochi si, cu timpul, va deveni un automatism care te va ajuta sa pari mai increzator in fortele proprii.
 
14. Nu mai amana lucrurile
Atunci cand amani sarcinile importante, ajungi sa te stresezi in mod inutil si iti distrugi increderea de sine. Forteaza-te sa realizezi sarcinile importante la momentul potrivit pentru a-ti creste stima de sine.
 
15. Rasfata-te
Persoanele care se concentreaza asupra satisfacerii nevoilor celorlalti au, in general, o incredere de sine mai scazuta. Nu considera ca nu meriti sa te rasfeti si sa ofera-ti mici recompense dupa ce ai finalizat chiar si cele mai nesemnificative sarcini.
 
16. Ingrijeste-te
Este important sa iti dedici timp pentru ingrijirea personala. Nu te neglija, altfel risti sa iti pierzi increderea in tine. Studiile au demonstrat faptul ca persoanele care se ingrijesc sun mai relaxate, mai fericite si mai increzatoare. 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.78 din 5 - 32 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016