Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

9 calitati ale candidatului ideal

Tags: candidat ideal, interviu de angajare, aspect profesional, candidat, job, loc de munca, trasaturi candidati, cv

In general, angajatorii cauta candidati cu trasaturi specifice. Conform unui studiu recent, cele mai importante trei calitati ale candidatilor sunt urmatoarele: o istorie de lucru credibila, experienta in domeniu si aptitudini specifice jobului.
Cum arata candidatul ideal pe o piata a muncii extrem de competitiva si de rigida? Iata care sunt trasaturile acestuia:
 
1. Incredere de sine
Daca ai incredere in fortele proprii, vei fi remarcat. Iar daca mai esti si entuziasmat cu privire la job, credibilitatea ta va creste. Pe langa stima de sine ridicata, candidatul ideal are de asemenea o atitudine pozitiva, care indica faptul ca este o persoana productiva si ambitioasa.
 
2. Calitati de lider
Candidatul ideal ar trebui sa poata lua decizii singur si sa isi asume responsabilitati, sa conduca in domeniul sau de activitate. Chiar daca nu au toate cunostintele tehnice necesare, candidatii care au mare incredere in fortele proprii si pot lua initiativa sunt cei care ii impresioneaza pe angajatori.
 
3. Educatie aleasa
Cu toate ca o educatie aleasa nu este suficienta pentru a obtine jobul dorit, candidatul ideal trebuie sa aiba o diploma credibila in domeniul pentru care a aplicat. Cu cat acesta poseda mai multe diplome relevante in domeniu, cu atat va impresiona mai mult angajatorul. Educatia trebuie insa acompaniata de o experienta de lucru relevanta.
 
4. Cunostinte in domeniu
Candidatul ideal trebuie neaparat sa aiba cunostinte relevante in domeniu. Acesta trebuie sa fie la curent cu ultimele tendinte in domeniu, ultimele noutati si stiri sau evenimente. CV-ul acestuia trebuie sa fie actualizat si sa evidentieze faptul ca este o persoana dornica sa invete si sa evolueze in cadrul industriei.
 
5. Abilitati de comunicare
Educatia, experienta si cunostintele tehnice sunt importante, insa candidatul ideal are de asemena abilitati exceptionale de comunicare. In caz contrar, este posibil sa nu treaca de etapa interviului. Candidatul ideal stie sa comunice in mod direct si eficient, este bine pregatit, increzator si inteligent.
 
6. Sinceritatea
Candidatul ideal trebuie sa fie sincer atunci cand interactioneaza cu viitorul angajator. Trebuie sa se stabileasca un raport de incredere intre cei doi. Atunci cand candidatul este proaspat absolvent de facultate si nu are experienta relevanta in domeniu, sinceritatea si pasiunea de care da dovada il vor ajuta sa obtina jobul dorit.
 
7. Bunele maniere
Candidatul ideal trebuie sa fie prezentabil si respectuos. Angajatorul va analiza daca acesta este bine crescut, politicos si manierat, astfel incat sa poata interactiona in mod corespunzator cu viitorii clienti si parteneri de afaceri.
 
8. Aspect profesional
Prima impresie conteaza, iar aspectul profesional al candidatului este extrem de important. Unii angajatori acorda o atentie deosebita acestui aspect iar tinuta poate fi un factor decisiv in procesul de recrutare.
 
9. Flexibilitate
Candidatul ideal da dovada de flexibilitate, in special atunci cand este un proaspat absolvent sau cand va fi nevoie sa se adapteze unui mediu complet nou sau diferit si sa preia responsabilitati diverse. Flexibilitatea este extrem de apreciata in cadrul unui interviu de angajare.
 
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.54 din 5 - 13 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016