Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Moduri ingenioase de descoperire a punctelor forte

Tags: descoperirea punctelor forte, talente ascunse, identificarea punctelor forte, activitati noi, creativitate

Punctele forte sunt cele care te diferentiaza de restul lumii si care te ajuta sa iti spui povestea. Cuvintele pe care le folosesti pentru a te descrie iti determina in cele din urma succesul. Pentru a reusi in orice iti propui, este asadar esential sa iti identifici punctele forte si sa le cultivi. Iata cateva moduri ingenioase prin care sa iti descoperi talentele ascunse.
1. Observa ce anume te entuziasmeaza
 
Atunci cand te implici intr-o activitate care iti place cu adevarat, entuziasmul ti se citeste pe fata. Pupilele ti se dilata, ai o pozitie dreapta, vorbesti cursiv si clar si, cel mai important, zambesti. Poti sesiza imediat cand cineva este entuziasmat si motivat atunci cand foloseste un talent innascut.
 
Daca nu iti poti da seama singur ce anume te entuziasmeaza, poti solicita parerea unui prieten apropiat. In ce momente esti plin de energie? Cand te simti cel mai motivat? Cand esti cel mai expresiv? Aceste momente iti pot indica in mod clar care sunt punctele tale forte.
 
 
2. Incearca activitati noi
 
Pentru a-ti descoperi talentele, va trebui sa te cunosti cu adevarat, iar pentru a te cunoaste mai bine va fi nevoie sa experimentezi lucruri noi. Incearca alte activitati la locul de munca, altele fata de cele cu care esti obisnuit. Uneori, trebuie sa fim pusi in situatii exceptionale pentru a ne fi descoperite creativitatea si talentele ascunse.
 
 
3. Observa ce anume faci diferit fata de ceilalti
 
Atunci cand iti folosesti cu adevarat punctele forte, un ai cum sa nu iesi in evidenta. Abordarea ta va fi unica, diferita de a celorlalti. Pentru a-ti putea defini punctele forte, va trebui sa identifici mai intai aceste momente in care stralucesti.
 
 
4. Descrie-ti punctele forte intr-un mod mai creativ

 
Atunci cand trebuie sa iti numesti punctele forte, evita termenii obisnuiti, suprautilizati precum „pasionat”, „motivat” sau „dedicat”. In schimb, alege termeni mai neobisnuiti care sa iti puna in valoare talentele: bun orator, sustinator al autonomiei, investigator, rezerva de energie. Odata ce talentul tau capata un nume, devine parte din viata ta.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016