Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 lucruri pe care le poti oferi oamenilor

Tags: lucruri pe care le poti oferi oamenilor, ajutor, informatii, lucruri utile

Vrei sa ajuti pe cineva insa nu dispui de resursele materiale necesare? Atunci nu uita ca le poti oferi oamenilor si alte lucruri, iar acestea nu pot fi cumparate cu bani. Ia in considerare urmatoarele posibilitati.
1. Timp
Oricat de sarac sau bogat ai fi, ziua ta este formata tot din 24 de ore si ai la dispozitie tot 7 zile pe saptamana. Ai putea oferi putin din timpul tau pretios unei persoane care are nevoie de tine. Spre exemplu, poti deveni voluntar intr-o organizatie de ajutorare, poti vizita un prieten sau un vecin care este bolnav sau poti avea grija de copilul vecinului intr-o seara pentru a-i oferi o perioada de respiro.
 
2. Aptitudini
Te pricepi sa faci un anumit lucru mai bine decat ceilalti? Este posibil ca aptitudinile tale sa poata fi folosite pentru a-i ajuta pe alti oameni aflati in dificultate. Spre exemplu, poti ajuta un prieten sa isi redacteze CV-ul intr-o limba pe care nu o stapaneste foarte bine, poti ajuta o vecina mai in varsta, facandu-i cumparaturile, sau iti poti ajuta prietenul sa isi creeze site-ul.
 
3. Incurajare
Gandeste-te la un moment dificil din viata ta cand cineva te-a incurajat iar acest lucru a contat foarte mult. Poate ca nu erai sigur ce vrei sa faci cu viata ta, poate ca tocmai pierdusei pe cineva drag, sau poate erai intr-o perioada de depresie. Prietenii te pot ajuta sa treci peste momentele dificile. Nu ai nevoie de bani sau de abilitati speciale pentru a incuraja pe cineva. Iti trebuie doar cateva cuvinte simple, spuse din inima.
 
4. Informatii
Poate ca ai cunostinte vaste intr-un anumit domeniu sau poate ca ai multe carti de specialitate in biblioteca sau ai descoperit o sumedenie de articole interesante pe internet. Prietenii si familia ta au intotdeauna nevoie de sfaturi si informatii utile. Ofera-le astfel de informatii ori de cate ori au nevoie.
 
5. Obiecte
Ai anumite instrumente sau echipamente pe care le poti imprumuta prietenilor? Poate ca ai multe obiecte vechi prin casa pe care nu le mai folosesti si care ar putea fi insa utile pentru altcineva.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016