Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 3 calitati care disting un carierist de succes de unul slab!

Tags: carieristii de succes, carieristi de succes, succes, succes in cariera

Cariera este importanta pentru noi toti. Investim in carierele noastre cu toata determinarea. Incepem cu scoli cat mai bune, scoli prestigioase daca se poate, apoi cu zeci de cursuri acreditate si participari la conferinte, seminarii si workshop-uri. Apoi mai cumparam si carti care sa ne ajute sa ne specializam in domeniul de referinta si mai cautam si sfaturile specialistilor din domeniu.
Per total, descoperim o serie de surse din care sa ne extragem sansele de succes in cariera. Dar, cu toate acestea, trebuie sa constientizam faptul ca accentul principal trebuie sa cada pe exersarea unor calitati care ne vor permite sa identificam sursele mai rapid, pe cele potrivite si sa valorificam perfect informatiile primite.

Fara aceste calitati, e ca si cum am merge in gol, asemenea unui motor caruia nu ii dai combustibil. Vrei sa functioneze insa nu are piesele potrivite.

Iata si piesele potrivite pe care sa le atasati motorului dvs, pentru a functiona la capacitate maxima, pentru succes deplin in cariera:

1. Carieristii de succes au viziune clara!
Daca te opresti in acest moment in mijlocul unui birou de angajati si ii intrebi pe fiecare in parte care este tinta lor suprema, finala, in viata lor profesionala, o sa realizezi la ce ne referim cand spunem ca multi nu au viziune! Sa ai viziune inseamna sa stii clar unde te afli in acest moment si unde anume vrei sa ajungi.

In fapt, multi angajati se lasa purtati de vant. Si-ar dori sa lucreze in marketing, insa au gasit un job in PR si asteapta sa vada unde vor ajunge si unde ii va purta mersul carierei lor.

2. Carieristii de succes nu au orgoliu si daca sunt orgoliosi, stiu sa si-l tina in frau! Nu ai cum sa inveti daca esti orgolios. Nu ai cum sa valorifici parerile celor din jur, sa primesti sfaturi, sa constientizezi ce greseli faci daca esti orgolios. Practica modestia si lasati-i pe cei din jur sa va ajute sa va imbunatatiti. Si nu va faceti iluzii ca cei din jur vor neaparat sa va ajute. Asta nu se intampla prea des! Insa prin simplul fapt ca va critica actiunile, ca va arata greselile sau ca fac simple aluzii la modul in care va comportati, va ajuta sa va imbunatatiti. Folositi tot ce se poate in avantajul vostru!

3. Carieristii de succes au marea calitate de a-si gestiona timpul si energia, banii si motivatia asa cum trebuie. Toate resursele pe care le avem la dispozitie sunt extrem de valoroase. Sa nu uitam ca si 10 minute ne pot ajuta sa citim doua pagini exceptionale dintr-o carte. 5 minute ne pot ajuta sa ascultam un fragment audio motivational care ne va schimba total si drastic modul in care traim. Fiecare minut conteaza si fiecare suma de bani. Ce dati astazi pe o poseta de lux ar putea sa reprezinta o colectie de carti de leadership si coaching, de business management sau de marketing, de dezvoltare personala si nu numai.

Mult succes in cariera!

sursa foto: www.sxc.hu

Autor: Adela Simonescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016