Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 pasi spre realizarea oricarui obiectiv

Tags: realizarea obiectivelor, atingerea obiectivului, succes, masurarea progresului, obiective specifice, beneficii, dificultati, obstacole

Pentru a atinge succesul trebuie sa iti stabilesti obiective realizabile, atat pe termen lung, cat si pe termen scurt. In continuare iti prezentam 5 aspecte esentiale de care trebuie sa tii cont atunci cand iti stabilesti obiective.
1. Stabileste obiective specifice
Noteaza-ti obiectivele astfel incat sa poti vedea clar care este planul si ce ai de facut. Noteaza exact ce vrei sa realizezi si cum ai de gand sa obtii rezultatele dorite. Ghideaza-te dupa urmatoarele intrebari:
 
- Ce? Ce vrei sa realizezi?
- Unde? Unde se vor desfasura activitatile?
- Cand? Stabileste intervale specifice de timp pentru indeplinirea obiectivelor. Stabileste date limita.
- Cine? Cine te poate ajuta sa iti atingi obiectivul?
 
2. Stabileste parametrii de masurare
Stabileste cum vei masura progresul si tine evidenta pasilor pe care i-ai luat spre indeplinirea obiectivelor.
- stabileste cat de des vei face un anumit lucru
- stabileste durata activitatii
 
3. Masoara progresul
Masurarea progresului este esentiala deoarece te incurajeaza sa continui si iti ofera feedback real privind eforturile depuse si probabilitatea sau improbabilitatea succesului. Pentru a fi incurajat sa-ti continui planurile initiale, este indicat sa iti masori progresul zilnic. Noteaza-ti pasii pe care i-ai luat si activitatile pe care le-ai indeplinit cu succes pentru a fi incurajat sa fii consecvent. O masurare eficienta va include urmatoarele:
- tipul activitatii desfasurate
- durata
- intensitatea efortului. Ti-ai impins limitele sau ai ramas in zona de confort?
- comentarii privind dificultatile intalnite.
 
4. Reanalizeaza-ti obiectivele
Sunt intr-adevar obiectivele tale realizabile in timpul alocat? Daca nu, iti poti schimba strategia in loc sa pierzi timpul degeaba doar pentru a fi dezamagit la sfarsit.
 
5. Ramai consecvent si atinge obiectivul
Partea cea mai dificila este sa ramai consecvent. Atunci cand obiectivul tau este sa scapi de un obicei prost, sa adopti un obicei bun sau sa realizezi ceva dificil, poate fi o adevarata provocare sa ramai consecvent. Cel mai important este sa nu te lasi doborat de micile obstacole intalnite pe parcurs si sa te reapuci imediat de treaba. Iata cateva modalitati de a ramane consecvent:
 
- ofera-ti recompense pentru efortul depus. Daca iti vei oferi diferite recompense, vei fi mai motivat sa iti continui activitatea. Atunci cand ai indeplinit un pas spre realizarea obiectivului, rasplateste-ti eforturile.
 
- reaminteste-ti beneficiile pe termen lung. Atunci cand simti ca este prea dificil si nu mai poti continua, aminteste-ti de ce te-ai apucat in primul rand si care sunt beneficiile de care te vei bucura dupa realizarea obiectivului. Vei fi mult mai dispus sa depui eforturi daca stii pentru ce lupti.
 
- nu te lasa doborat de greseli sau obstacole. Cu cat vei depista mai devreme o greseala, cu atat o vei putea indrepta mai repede. Este inevitabil sa gresesti pe parcurs. Important este sa te ridici imediat si sa continui.
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016