Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum va revolutiona Windows 8 sistemul de operare

Tags: windows 8, microsoft, sistem de operare, tablete, windows xp

Microsoft vrea sa faca din Windows 8 primul sistem de operare care sa uneasca lumea tabletelor si a PC-urilor. Utilizatorii vor putea renunta la versiunea Explorer a interfetei si vor putea lucra in modul Metro, care va transforma PC-urile in tablete sau smartphone-uri de mari dimensiuni. Asta printre multe altele.
Se poate mentine si preferinta pentru interfata clasica, iar doritorii sunt intampinati cu un Windows Explorer asemanator celui din Windows 7, dar optimizat pentru o mai buna compatibilitate cu ecranele tactile. In acest scop,  apar pe ecran icon-uri cu diferite dimensiuni, pentru a facilita ducerea la bun sfarsit a operatiilor commune, ca mutarea unor fisiere folosind interfata touchscreen, si nu tastatura sau mouse-ul.

Mod side-by-side
Windows 8 include si un mod side-by-side, care permite impartirea ecranului in doua. Vom putea astfel sa lucram cu doua aplicatii in paralel. Pentru a activa acest mod de lucru nu trebuie decat sa tragem catre stanga sau dreapta ecranului pictogramele respective afisate in lista cu aplicatii active.

Live Tiles
Imprumutat de la Windows Phone, Live Tiles inseamna portiuni ale ecranului care vor arata informatii in timp real. Numarul de mesaje noi din surse ca retelele de socializare sau din e-mail si titlurile ultimelor stiri descarcate de clientul RSS, de exemplu. Interfata Metro este solutia pentru depasirea limitarilor specifice sistemelor de operare Windows traditionale, bazate pe un design care nu poate fi adaptat pentru a functiona eficient si cu dispozitive care nu sunt echipate cu mouse si tastatura.

Pornire mai rapida
Microsoft promite ca Windows 8 va porni in opt secunde sau chiar mai putin.

Mai putine restartari
In Windows 8, utilizatorii primesc notificari privind actualizari necesare, fara a li se cere sa-si restarteze calculatoarele decat o data pe luna. Cu o singura exceptie: actualizarile de securitate vitale.

Wi-fi imbunatatit
Microsoft spune ca va integra in Windows 8 tehnologii care le pot permite utilizatorilor sa acceseze o retea wi-fi intr-o secunda. Pentru comparatie, Windows 7 are nevoie in medie de 12 secunde pentru conectare. Acest lucru va fi posibil pentru ca preferintele utilizatorului si datele de securitate vor fi stocate mai eficient, iar atunci cand computer-ul porneste, adaptorul wi-fi va avea deja toate informatiile de care are nevoie.

Buton de resetare la starea initiala
Windows 8 va avea o functie prin care sunt sterse toate datele personale, aplicatiile si setarile de pe un PC si va reinstala sistemul de operare de la zero. Activarea modului "refresh" va permite reinstalarea sistemului de operare, dar fara stergerea datelor personale, a majoritatii setarilor si a aplicatiilor.

Va rula pe computere cu aceleasi specificatii ca pentru Windows XP
Probabil cea mai importanta caracteristica a Windows 8 este ca utilizatorii nu trebuie sa aiba echipament scump pentru a putea folosi noul sistem de operare. Fiind creat pentru a putea fi folosit si pe tablete, Windows 8 nu va cere foarte multe resurse, asa ca toate computerele pe care ruleaza Windows XP vor putea folosi si Windows 8.

Windows App Store
La fel ca tabletele cu sistem de operare Android sau iOS, cele cuWindows 8 vor avea propriul magazin de aplicatii. Se incearca astfel crearea unui nou ecosistem format din aplicatii modelate pentru interfata Metro. Prima versiune oficiala Windows 8 Developer Preview pune totusi la dispozitie o serie de aplicatii functionale, cum ar fi Internet Explorer 10 si un client Remote Desktop.

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016