Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Facebook, foarte probabil sa-si lanseze propriul smartphone

Tags: smartphone facebook, apple, hardware, google, producator de telefoane mobile

Facebook se pregateste sa scoata pe piata propriul smartphone, cel mai probabil anul viitor, sustin mai multi angajati ai companiei, citati de The New York Times. Aceasta veste vine dupa ce, chiar saptamana trecuta, Google a achizitionat Motorola Mobility in acelasi scop.
Compania a angajat deja mai multi fosti ingineri Apple, care au lucrat la construirea iPhone-ului si a iPad-ului. Facebook nu a confirmat, dar nici nu a negat zvonurile cu privire la existenta unui astfel de proiect.
 
Care ar fi motivul pentru care Facebook ar dori sa scoata propriul smartphone? Avand in vedere recenta listare la bursa, compania trebuie sa gaseasca noi surse de venit, iar segmentul telefoanelor mobile este unul in continua crestere.
 
"Mark (Zuckerberg) se teme ca, in cazul in care nu creeaza un telefon mobil in viitorul apropiat, Facebook sa nu devina o simpla aplicatie pe alte platforme de dispozitive mobile," a declarat un angajat Facebook.
 
Facebook incearca din rasputeri sa pastreze acest proiect secret. Insa va reusi compania, care este in primul rand o retea de socializare, sa reuseasca si pe partea de hardware? Cu exceptia popularului Apple, majoritatea companiilor nu au reusit sa inregistreze un succes considerabil pe segmentul smartphone-urilor (vezi Dell si HP).
 
Unul dintre angajatii companiei a declarat ca acest proiect a fost luat de la capat de mai multe ori deoarece Facebook credea initial ca poate sa se descurce singur pe partea de hardware. Insa, pe parcurs, compania si-a dat seama ca are nevoie de oameni cu experienta reala in acest domeniu. De aceea a angajat mai multi ingineri de hardware care sa se ocupe de designul si componentele unui viitor smartphone marca Facebook.
 
Daca nu va reusi pe cont propriu, este foarte posibil ca Facebook sa achizitioneze la randul sau un producator de telefoane mobile, asa cum Google a cumparat Motorola. Expertii sunt de parere ca un viitor telefon Facebook nu ar concura cu dispozitivele Apple, ci mai degraba cu cele ce ruleaza Android.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016