Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nokia nu poate salva Microsoft. Dar angajatii sai geniali, da

Tags: marketing, microsoft, salvarea microsoft, nokia

Anuntul Microsoft de a cumpara divizia de telefoane mobile de la Nokia arata ca se gandeste ca, prin achizitionarea tehnologiei corecte, poate sa ajunga iar pe primul loc. Din nefericire, compania se insala. Problema ei nu este ca are prea putina tehnologie, ci prea multa. Si are prea multi aomeni destepti a caror inteligenta este irosita.
In loc sa se extinda, trebuie sa scape de birocratia interna. Pentru ca inovatorii sai sa-si asume riscuri si sa faca ceea ce stiu ei mai bine. 
 
Microsoft se concentreaza acum pe prea multe piete aflate in conflict: enterprise, PC-uri, piata mobila si entertainment. Si nu le intelege pe toate. Fiecare necesita propriile strategii de marketing, structura de preturi si plaja de produse, care adesea sunt in conflict una cu cealalta.
 
In termeni mai simpli, Microsoft a devenit un gigant morocanos, obsedat de protejarea produselor sale imbatranite. Cumpararea a si mai multe produse nu este de niciun ajutor, ci poate duce la indigestie.
 
Cel mai bun mod de a se salva este de a se sparge in companii agresive si mult mai mici. Acestea trebuie sa fie libere sa concureze cu upstart-urile din Sillicon Valley si una impotriva celeilalte. Aceste micro-Microsoft-uri trebuie sa aiba libertatea de a-si asuma riscuri si de a canibaliza produsele de baza ale companiei.
 
Microsoft are oamenii necesari pentru asta, dar talentul lor este irosit.
 
Timp de doua decenii, Microsoft a fost cel mai mare magnet pentru talente. I-a angajat pe cei mai buni dintre cei buni. Majoritatea acestora nu au plecat. Nu inca. Dar sunt sufocati de birocratie si nu pot inova, pentru ca viziunea companiei nu permite produse care pot ameninta produsele de baza deja existente.
 
Microsoft are o problema de cultura interna. Sistemul de ierarhizare a angajatilor se bazeaza pe promovare, bonusuri si supravietuire. Angajatii sunt evaluati pe fiecare departament in parte si fiecare munceste mai mult ca sa se asigure ca cel de langa munceste mai putin. Nu lucreaza impreuna si nu se ajuta. Iar evaluarile au loc la sase luni odata, deci focusul este mereu pe termen scurt.
 
Sursa: Vivek Wadhwa
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016