Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Publicitate fara inhibitii: Reclame obraznice si reclame socante

Tags: reclame, socant, obraznic, chip shop awards

Publicitatea e uneori ca mersul pe sarma. Copywriterii si directorii de creatie trebuie sa caute mereu echilibrul ideal intre oportunitatea reclamelor si propriile lor imbolduri creatoare. Dar ce-ar fi daca la realizarea lor nu s-ar mai tine cont de stilul brandului, pretentiile clientului, de gustul si sensibilitatile publicului? Ce-ar fi daca ar avea libertate totala de exprimare si, mai ales, ce s-ar putea naste din aceasta libertate?
Inca de prin 2002, in Anglia, se desfasoara un festival atipic care isi propune sa puna in lumina publicitatea eliberata de inhibitii si sa premieze cele mai inteligente, amuzante sau de prost gust reclame create vreodata. Se numeste The Chip Shop Awards si este o competitie internationala dedicata tuturor acelor publicitari care nu mai vor sa tina cont de reguli, ci doar de idei. Creative.
Competitia are 33 de categorii printre care „Best Use of Bad Taste”, „Best Use of Shocking Copy”, „Best Reject” si „Best Politically Incorrect”.

Editia din acest an este in plina desfasurare, agentii de publicitate cu renume, precum GS&P si Leo Burnett, inscriindu-si deja lucrarile in competitie. Termenul final este 16 martie, iar publicul este invitat sa-si voteze creatiile favorite.  
Pana la stabilirea castigatorilor insa, sa vedem cum arata cateva dintre reclamele indraznete incrise la Chip Shop Awards. De remarcat ca multe dintre brandurile promovate sunt si ele rod a imaginatiei publicitarilor.


Brand: Durex
Companie: Redweb



Brand: Apple
Companie: Agosha Ltd


Brand: Lily of France
Companie: The CBK Group



Brand: Transform Cosmetic Surgery Group 
Companie: Steve Lownes (Freelance)



Brand: Ikea
Companie: Steve Lownes (Freelance)



Brand: Pollycell
Companie: Freestyle Interactive ltd



Brand: McDonald's
Companie: Lawton Bailey



Brand: Weight Watchers
Companie: The CBK Group



Brand: Ray Ban
Companie: Freestyle Interactive ltd
 


Brand: Mental Health Foundation
Companie: Mears Ash



Brand: Burger King
Companie: Stubbs PR Limited
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Adrian Popescu 10-Feb-2012 19:25:42
Reclamele sint niste nemernicii imorale si inutile din care traiesc niste indivizi ce nu merita mincarea pe care o consuma .

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016