Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reclamele Google

Tags: google, reclame google, spoturi, google plus, google chrome

Este cel mai accesat site din lume, cel mai puternic advertiser din spatiul online si unul dintre cele mai renumite si valoroase branduri ale planetei. Si totusi, marele Google nu obisnuia sa-si fabrice propriile sale reclame. Bizar, nu? Asta pana anul trecut, pentru ca, in 2011, Google a decis sa schimbe cu totul abordarea.
Gigantul cautarilor online a debutat practic in publicitate in 2010, cu un spot difuzat in timpul celebrului Super Bowl.  Dar abia in 2011, Google a inceput sa-si promoveze mai aprig propriul brand.
De ce ar avea totusi nevoie de campanii publicitare? Pentru ca si-a diversificat produsele, iar concurenta a devenit tot mai acerba. Google Search se lupta cu Bing, Google Chrome cu Internet Explorer, iar Google Plus cu Facebook.
„Pe masura ce ne dezvoltam, avem parte de o concurenta tot mai serioasa, cream mai multe produse, avem mai multe mesaje de transmis publicului. De aceea, era necesar sa acordam mai multa atentie promovarii”, explica Lorraine Twohill, unul dintre vicepresedintii Google.
Ceea ce a inceput in 2010, Google a continuat cu inca si mai multa verva in 2011, lansand cateva clipuri publicitare pentru principalele sale produse, Google Search, Google Chrome si noua sa platforma de socializare, Google Plus.  
Iar pentru a atrage atentia, Google a apleat in reclamele sale la emotii, ceea ce iarasi poate parea bizar pentru o companie tech. De fapt, nu e nimic bizar dat fiind faptul ca emotiile sunt cele care fac lucrurile memorabile.
Iata spoturile Google lansate pana in prezent:
Parisian Love (2010) – dedicata motorului de cautare Google;
Search Stories: An Introduction (2011) – dedicata motorului de cautare Googl;e
Dear Sophie (2011) – dedicata browserului Google Chrome;
Lady Gaga (2011) – dedicata browserului Google Chrome;
Circles Love Story (2011) – dedicata platformei de socializare Google Plus;
The Muppets Rock Out (2011) – lansata cu cateva zile inainte de Craciun si dedicata platformei de socializare Google Plus.
Daca 2011 a fost atat de prolific pentru Google in ceea ce priveste propria sa promovare, ne asteptam ca anul acesta sa fie si mai revelator. In fond,  compania abia a pornit pe acest drum si are inca multe produse de promovat.
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016