Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Soarele Tropicana, astrul publicitar al Londrei

Tags: soare, londra, tropicana, soare artificial, campanie tropicana

Cunoscuta pentru diminetile sale intunecate si sumbre, pentru soarele neprietenos si zgarcit, Londra a avut totusi sansa sa straluceasca in mod spectaculos gratie unei campanii publicitare nespus de luminoasa.
Avea forta de iluminare a 60.000 de becuri, producea 4 milioane de lumeni in imediata sa vecinatate, iar temperatura in miezul sau putea atinge 100 grade Celcius. Era noul soare al Londrei, unul articificial, ce-i drept.
In celebra Trafalgar Square, localnici sau turisti se opreau fascinati sa se minuneze de un disc rotund, care lumina asemeni unui soare. Instalatia a fost creata de Greyworld, o organizatie a artistilor londonezi renumita pentru proiectele lor neobisnuite, la cererea brandului de bauturi racoritoare Tropicana.
Scopul sau era sa revarse peste piata centrala a Londrei o lumina calda si blanda intr-o dimineata mohorata de iarna, dar mai ales sa promoveze noua campanie a Tropicana, intitulata sugestiv „Brighter Morning” („O dimineata mai luminoasa”, n.r.).
Globul luminos cantarea 2.500 de kilograme, era de 30.000 ori mai mare decat o minge de fotbal, iar pentru realizarea sa a fost nevoie de sase luni de munca sustinuta. Cu toate acestea insa, el a avut viata scurta. Soarele Tropicana a „rasarit” luni dimineata, la ora 6.51 si a „apus” pentru totdeauna seara, la ora 7.33.
In urma sa a lasat insa cateva imagini spectaculoase si un clip asijderea. Priviti si comentati!

Night light: The fake sun hung in the sky beside Nelson's Column from 6.51am this morning
Bright sparks: Artists Greyworld have made their temporary installation shine as much as 60,000 lightbulbs

Absolute blinder: Anna Howard delights in the rare chance to put on some sunglasses at this time of year as she looks up at the the Trafalgar Sun
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016