Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Timpul tau se poate dubla intr-o singura zi

Tags: planificare, timp, management, organizare, sarcini, proiecte, deadline

Daca nu reusesti sa mai termini un proiect in ziua pentru care era programat sau daca acea lista de sarcini pare sa nu se mai termine niciodata, inseamna ca organizarea timpului nu se numara printre punctele tale forte.
Un bun management al timpului ar trebui sa fie insa o prioritate constanta pentru ca cele mai bune rezultate au la baza un timp organizat in cele mai mici detalii. Iata ce poti face intr-o singura zi pentru a vedea imediat diferenta in modul de lucru:

1. Foloseste un jurnal pentru sarcini.  Daca simti ca alergi de la un proiect spre altul sau incepi sa renunti la alte lucruri programate facand ceea ce trebuia deja predat ieri, inseamna ca un exercitiu de notare a acestor activitati din timpul zilei ti-ar oferi un portret bun al obiceiurilor daunatoare de care poate nici nu-ti mai dai seama.

2. Planifica-ti fiecare zi. Cand depasim deadline-urile in mod constant, noi vom fi cei care vor avea primii de suferit. Tocmai de aceea aptitudinile organizatorice sunt printre cele mai importante. Fa in asa fel incat sa nu uiti nimic din ceea ce ar trebui facut intr-o zi si imparte-ti un proiect mai mare in sarcini pe care sa le poti efectua treptat.

3. Trimite-ti singur notificari. Foloseste-ti contul de mail sau orice calendar pentru a-ti organiza intalnirile si sarcinile din timpul zilei si pentru a-ti aminti cand trebuie sa faci un anumit lucru. Acest sistem te va ajuta sa nu stabilesti lucruri sau intalniri noi cand ai deja o zi plina.

4. Nu lasa pe maine ce poti face azi. E foarte usor sa gasim scuze pentru a nu face astazi un lucru, insa maine vom fi mult mai linistiti si bucurosi stiind ca am mai taiat ceva de pe lista. Cand ne permitem un timp de relaxare spunand ca lucrul respectiv poate fi facut si maine, trebuie sa stim ca riscam sa transformam aceasta tendinta intr-un obicei cat se poate de daunator.

5. Planifica de la cap la coada. Incearca sa planifici de la sfarsit catre inceput. Nu intotdeauna este posibil acest lucru, insa daca te sperie inceputul si traseul greu care pare obligatoriu de urmat, atunci aceasta varianta te-ar putea ajuta.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016