Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 lucruri pe care internetul le stie despre tine

Tags: internet, retele de socializare, spionare, confidentialitate, preferinte, locatie prezenta, obiceiuri de cumparare, urmarire online

Devenim pe zi ce trece tot mai constienti ca activitatea noastra online este urmarita pas cu pas. Nu, nu este cazul sa devenim paranoici (inca), dar nici sa ne culcam pe o ureche. Trebuie sa fim constienti ca existe multe moduri in care putem fi "spionati" de diverse companii si mai grav este faptul ca, de cele mai multe ori, chiar noi oferim pe tava aceste informatii.
Internetul a devenit un element indispensabil al vietii noastre. Nu ne mai putem concepe viata fara email, instant messaging si site-urile preferate. Insa suntem constienti cate informatii personale divulgam cu sau fara voia noastra atunci cand navigam pe internet?
 
Iata cateva moduri in care internetul ne invadeaza viata personala:
 
1. Stie aproape intotdeauna locatia ta prezenta
Daca folosesti Foursquare sau alt serviciu de check-in in diverse locatii, alegi chiar tu sa divulgi astfel de informatii. Dar ce te faci atunci cand locatia ta este stiuta fara voia ta? Spre exemplu, daca nu umbli serios la setarile de confidentialitate de pe Facebook, orice prieten din lista te poate tag-ui in diverse locatii. Aceste informatii sunt extrem de valoroase pentru Facebook, deoarece le vinde unor companii terte. Acelasi lucru se intampla si in cazul utilizatorilor de smartphone-uri daca nu ai grija sa debifezi optiunea de depistare a locatiei prezente si functia GPS.
 
2. Iti cunoaste preferintele si obiceiurile de cumparare
Stii acele cookie-uri care iti monitorizeaza activitatea online? Companiile din spatele acestora pot afla ce site-uri frecventezi, ce iti place si ce nu, cine iti sunt prietenii, dar mai ales obiceiurile de cumparare, daca faci achizitii online. Acestea iti pot monitoriza chiar si intreaga activitate a cardului de debit/credit.
 
3. Iti cunoaste preferintele muzicale
De ce oare trebuie sa te loghezi prin Facebook pentru a accesa cele mai importante servicii de muzica online? Sau de ce iti permite Google sa stochezi zeci de mii de piese pe serverele sale, in mod gratuit? Pentru ca toate aceste companii vor sa iti afle gusturile muzicale. Astfel iti pot oferi posturi radio personalizate, si nu numai. Retelele de socializare lucreaza intens la realizarea unei baze de date cu preferintele muzicale ale utilizatorilor.
 
4. Iti cunoaste opiniile politice
Daca obisnuiesti sa intri in dispute pe teme politice pe retelele de socializare, este foarte posibil ca acestea sa fie monitorizate. Mai ales in plina campanie electorala.
 
5. Stie ce prieteni ar trebui sa ai
Ai observat cate sugestii de prieteni primesti pe Facebook? Retelele de socializare isi imbunatatesc in mod constant acest serviciu de "gasire" a persoanelor pe care s-ar putea sau ar fi indicat sa le cunosti.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016