Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

STUDIU: Internetul ne hraneste anxietatea

Tags: anxietate, internet, tehnologie, retele de socializare, deconectare, dependenta de internet

Simti ca tehnologia ti-a invadat viata si chiar ti-a modificat comportamentul? Nu esti singurul. Un studiu recent realizat in Marea Britanie vine sa confirme aceste lucruri. Mai mult de jumatate din persoanele intervievate au declarat ca viata lor s-a schimbat in rau din cauza retelelor de socializare.
Doua treimi din cei intervievati au declarat ca le este greu sa se relaxeze complet sau sa adoarma dupa ce au petrecut timp indelungat pe platformele de socializare. Cei care sustin ca viata lor a fost influentata in mod negativ de social media au declarat ca simt nevoia sa isi compare realizarile cu cele ale prietenilor din mediul online.
 
Studiul a demonstrat de asemenea ca internetul creeaza intr-adevar dependenta. 55% dintre respondenti au declarat ca devin ingrijorati sau se simt incomod atunci cand nu au acces la conturile de Facebook sau de email.
 
Internetul creeaza o presiune si mai mare asupra persoanelor predispuse la anxietate. De cele mai multe ori, internetul provoaca si mai multa nesiguranta in mintile acestor persoane. De asemenea, oamenilor le este foarte greu sa ignore mesajele primite pe telefon sau computer. Singura cale de a scapa de aceasta „povara” este sa inchida complet dispozitivele.
 
Psihologul Linda Blair sustine ca oamenii au inceput sa se comporte ca si cum tehnologia ii contrealeaza, in loc sa fie invers. Am uitat ca putem inchide aceste dispozitive sau nici macar nu mai putem concepe sa fim „deconectati”.
 
Anul trecut, un alt studiu a demonstrat faptul ca atunci cand sunt nevoiti sa isi inchida telefoanele mobile, sa nu mai acceseze internetul si sa nu priveasca la televizor, oamenii se confrunta cu aceleasi simptome pe care le experimenteaza dependentii de droguri la dezintoxicare.
 
Voluntari din 12 universitati din intreaga lume au fost supusi unui test: sa stea departe de computer, telefoane mobile, iPod-uri, televizor si radio timp de 24 de ore. Cei mai multi dintre participanti nu au reusit sa reziste o zi intreaga fara a avea acces la aceste dispozitive.

Sursa: The Telegraph
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016