Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

STUDIU: Bucura-te de viata, Traieste mai mult

Tags: comportament pozitiv, oameni optimisti, emotii negative, efecte negative

Nu te ingrijora! Ramai fericit si probabil vei trai mai mult! Cel putin asa spun specialistii! Un numar mare de cercetari realizate de-a lungul timpului de oamenii de stiinta arata ca emotiile negative, inclusiv depresiile, stresul si starea de anxietate, pot avea numeroase efecte negative in starea noastra de sanatate fizica si psihica
Din acest motiv, Andrew Steptoe, directorul Institututlui de epidemiologie de la Colegiul Universitar din Londra, a decis sa analizeze si partea cealalta a monedei, si anume, a investigat daca starea mentala  a oamenilor sanatosi, optimisti, plini de energie, le-a adus acestora efecte pozitive ale sanatatii mentale.

"Eram curios daca bunastarea oamenilor ar putea avea un efect protector in ciuda modificarilor aparute odata cu trecerea anilor", spune expertul.

Pentru a se lamuri, Steptoe a realizat o cercetare pe aproximativ 3.200 de persoane cu varsta de 60 de ani si a inregistrat atitudinea lor in momentul in care au fost intrebati cat de mult s-au bucurat de viata si de tinerete. Raspunsurile au fost clasificate pe trei categorii:

1. 21% dintre respondenti au fost clasificati ca avand o atitudine mentala pozitiva;
2. 56% dintre respondenti au inregistrat un nivel mediu de atitudine mentala pozitiva;
3. 23% dintre cei chestionati s-au incadra la nivelul minim al atitudinii mentale pozitive;

Toti cei 3.200 de participanti la studiu au fost urmariti in urmatorii 8 ani, in care le-a fost analizat comportamentul.

In mod inevitabil, din cauza varstei inaintate a respondentilor, acestia au intampinat diverse dificultati in timpul analizei, cum ar fi: imbracatul, urcatul scarilor, gatitul, iar gradul de mobilitate a devenit tot mai limitat.

La sfarsitul analizei, aproximativ jumatate dintre cei cu perspectivele cele mai putin optimiste au dezvoltat de doua ori mai multe deficiente functionale, fata de cei care s-au bucurat cu adevarat de viata.

Autorii au incercat, pe cat posibil, sa controleze anumite variabile, cum ar fi starea de sanatate, varsta, statutul financiar, educatie si alte categorii similare, care ar fi putut influenta sanatatea mentala a respondentilor.

"Evident, exista o corelatie intre persoanele care raporteaza ca s-au bucurat mai putin de viata si cei care sunt declarati bolnavi cronic sau cei care au probleme de mobilitate. Am incercat sa luam in considerare toti acei factori care putea afecta rezultatele, iar apoi am ajustat datele obtinute", a explicat Steptoe.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016