Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele 8 principii ale fericirii autentice

Tags: fericire, principiile fericirii, cum sa fii fericit, nefericire, optimism, libertate, alegeri

Ne dorim din suflet sa fim fericiti, insa, de cele mai multe ori, fericirea ne scapa printre degete. Nu este vorba aici de o fericire superficiala, de moment, ci de o fericire care izvoraste din interior, acea pacea interioara pe care multi dintre noi nu o gasim niciodata.
Ne dorim sa fim fericiti, insa facem alegeri care ne garanteaza nefericirea. Alegem sa traim o viata stresanta, sa adoptam convingerile altora, incercam sa fim altcineva si sa nu ne aratam niciodata adevarata fata. In tot acest timp, in interiorul nostru exista un haos emotional care nu ne permite sa fim fericiti.
 
Vrei sa descoperi fericirea? Nimeni nu iti poate spune ce sa faci si ce sa nu faci pentru a fi fericit. Asta vei descoperi singur. Insa poti face alegeri care sa-ti determine fericirea.
 
1. Asuma-ti responsabilitatea
Nu mai da vina pe altii pentru ce ti se intampla, nu te transforma intr-o victima neajutorata si nu mai astepta sa fii ajutat sau salvat de nimeni. Daca vrei sa fii fericit, va trebui sa fii sincer cu tine insuti si sa iti dai seama ca TU esti cel care sta in calea fericirii tale. Tu trebuie sa descoperi cum iti sabotezi fericirea.
 
2. Pune-ti la indoiala convingerile
Ne construim intreaga viata in jurul unor convingeri si distorsionate si asteptari nerealiste. Pune-ti fiecare gand la indoiala, examineaza toate convingerile si verifica daca sunt adevarate sau nu. Vei descoperi ca pana acum ai trait intr-o stare de confuzie si ai avut o perspectiva limitata asupra vietii. Fii dispus sa renunti la convingerile inradacinate si familiare si sa vezi totul cu alti ochi.
 
3. Renunta la trecut
Fericirea este ucisa de ranile trecutului, resentimente si ranchiuna. Daca iti petreci timpul gandindu-te la ce a fost in trecut, a venit vremea sa renunti la toata durerea trecutului si sa iti permiti sa fii fericit.
 
4. Fa alegerile corecte
Principala cauza a nefericirii este neputinta de a renunta la obiceiurile care iti fac rau. Descopera ce anume te impiedica sa fii fericit si fa alegerile corecte si sanatoase.
 
5. Permite-ti sa simti orice
Viata devine insuportabila cand ne lasam controlati de emotii negative. Permite-ti sa simti orice, experimenteaza toate senzatiile, fara a incerca sa le eviti sau sa le indepartezi. In scurt timp, emotiile nu vor mai avea putere asupra ta, ci tu le vei controla.
 
6. Traieste in mod sincer
Renunta la toate emotiile, gandurile si obiceiurile care nu te mai reprezinta. Permite-ti sa iubesti si sa fii iubit. Atunci cand esti sincer si traiesti in conformitate cu principiile si valorile tale, esti cu adevarat fericit.
 
7. Alege libertatea in locul fricii
Frica si fericirea nu au nimic in comun. Daca esti dominat de frica si eviti sa faci anumite alegeri de teama, nu ai cum sa fii fericit. Infrunta-ti fricile. Atunci cand stii ca esti condus de frica, fa exact opusul a ceea ce ai face in mod normal. Trebuie sa ai curajul sa faci pasii necesari pentru a obtine ceea ce te va face fericit. Stii deja ce te face fericit.
 
8. Bucura-te de prezent
Fericirea poate fi traita doar acum, in acest moment, nu in trecut sau viitor. Relaxeaza-te si bucura-te de viata asa cum este in prezent. Nu astepta un viitor indepartat care poate nu va sosi niciodata pentru a fi fericit.
 
Fericirea nu inseamna sa fii intr-o stare de extaz continuu, ci este o pace interioara profunda. Inseamna sa fii impacat cu tine si sa traiesti in conformitate cu principiile si valorile tale. Inseamna sa te bucuri de momentul prezent, sa nu regreti trecutul si sa nu te ingrijorezi pentru ce va fi in viitor. Tu esti singurul obstacol in calea fericirii tale.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016