Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Culorile din birou iti pot influenta munca si sansele de succes

Tags: culori, nuante, creativitate, birou, perete, productivitatea, relaxare, entuziasm

Poate ca nu acordam suficient de multa atentie culorilor pe care le folosim in decorarea casei sau a biroului. Ceea ce alegem fie pentru spatiul de relaxare, fie pentru locul de munca, ne poate influenta in mod semnificativ si ne poate determina comportamentul de zi cu zi.

Asa se face ca ar trebui sa fim atenti nu doar la obiectele din jurul nostru, ci si la ceea ce poate parea nesemnificativ si doar "de decor".

Nu pentru toata lumea aceleasi culori sunt si cele potrivite. Trebuie sa fim atenti la felul in care reactionam fata de o culoare si sa ne dam seama de acele culori care ne stimuleaza creativitatea, ne linistesc sau, dimpotriva, ne transmit o stare de anxietate.

Iata care sunt, in general, efectele pe care culorile le au asupra noastra:

Albastru: ofera senzatia de liniste si bine pentru cei mai multi oameni. Nuantele mai deschise au un efect de relaxare, in vreme ce nuantele mai inchise ofera o senzatie mai profunda de pace.

Rosu: poate stimula creativitatea, insa totodata poate  creste ritmul respiratiei, presiunea arteriala si ritmul inimii.

Verde: creeaza senzatia unui mediu relaxant si calmeaza spiritele asa cum face si nuanta de albastru. E folosita des pentru a ne elibera de stres.

Portocaliu: confera senzatia de prospetime si energie. Ne va mentine alerti si ne va creste productivitatea. Daca avem nevoie de entuziasm pentru a trece la treaba, atunci portocaliul e culoarea potrivita pentru noi.

Mov: e o culoare sofisticata si care transmite ideea de lux. Putem oferi unei incaperi senzatia de adancime printr-un perete mov si putem stimula astfel creativitatea. Nuantele mai inchise ne ajuta sa ne relaxam.



Foto: Lonny.com

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.67 din 5 - 6 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016