Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A fost descoperit Flame: cel mai periculos malware

Tags: malware, flame, cyber-spionaj, informatii secrete, guvern, virus

Compania ruseasca de antivirus Kaspersky Lab a anuntat demascarea unuia dintre cele mai complexe si mai daunatoare programe malware, cunoscut sub numele de Flame. Se crede ca acest malware a fost dezvoltat de guvernul unei tari sau chiar de guvernele mai multor tari, pentru spionarea online.
Flame este folosit in prezent pentru operatiunile de cyber-spionaj, acesta avand capacitatea de a infecta computere pentru a fura informatii secrete, a declarat compania. Acest malware poate intercepta traficul din retea si poate inregistra conversatii audio.
 
Acest malware extrem de avansat are scopul de a colecta informatii in special din state precum Iran, Israel, Siria, Liban, Arabia Saudita si Egipt, insa a fost raportat si in state din Europa si America de Nord. Documentele cele mai vizate de atacatori sunt fisierele PDF, documentele Microsoft si fisierele AutoCad.
 
Kaspersky Lab a identificat in total 80 de domenii diferite care apartin programului Flame, multe dintre acestea fiind inregistrate inca din anul 2008. Serverele au fost mutate de-a lungul anilor in diverse locatii, inclusiv in Hong Kong, Turcia, Malaezia, Elvetia si Marea Britanie.
 
"Misiunea programului Flame nu este de a fura identitati, ci de a aduna informatii secrete," a declarat un cercetator al companiei. "In general, utilizatorii obisnuiti de internet nu sunt tinta acestui program." Cel mai eficient sistem de operare care poate face fata acestui malware este Windows 7 de 64 de biti, a declarat compania.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016