Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atentie: Un virus se raspandeste prin Skype

Tags: skype, virus, link malitios, malware, windows, mesaje skype, instant messaging, trojan

Utilizitatorii sistemului de operare Windows sunt avertizati ca exista un nou virus care se raspandeste pe internet, prin mesaje Skype. Mesajele contin un link prescurtat si titlul "Lol is this your new profile pic?"
Atunci cand este apasat link-ul, va fi descarcat automat un fisier .ZIP in computerul utilizatorului. Dupa ce acest fisier este dezarhivat, un virus de tip Trojan este copiat automat pe hard drive-ul computerului, acesta permitand instalarea unui alt malware, cunoscut sub numele de Dorkbot. Odata instalat, acest virus include computerul respectiv intr-un botnet.
 
Acest virus poate chiar sa controleze fisierele de pe computer si sa nu permita utilizatorului accesul la acestea pana cand acesta nu plateste o suma de bani hackerilor, raporteaza Forbes.
 
Virusul Dorkbot s-a raspandit de asemenea pe Facebook si Twitter si prin intermediul serviciilor de instant messaging.

Specialistii in securitate IT ne recomanda asadar sa nu dam click pe niciun link suspect, chiar daca acesta este primit de la un prieten. Iar in cazul in care se intampla sa dati click pe un astfel de link malitios, asigurati-va ca aveti instalat un sistem antivirus si ca acesta este actualizat.
                                       
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016