Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alternative la Google: incearca un nou motor de cautare

Tags: google, motoare de cautare, alternative google, bing

Google a anuntat recent faptul ca isi va modifica politica de confidentialitate incepand cu data de 1 martie 2012. Noua politica urmeaza sa inlocuiasca cele peste 62 de politici anterioare si sa reuneasca toate informatiile pe care Google le detine despre o persoana, prin cumularea datelor de pe Google+, YouTube, Google Maps, Gmail sau Google search.
Noua politica de confidentialitate este una controversata, multi fiind de parere ca aceasta va incalca drepturile la viata privata ale utilizatorilor. Ce optiuni avem in cazul in care nu mai dorim sa utilizam motorului de cautare Google? Iata cele mai bune alternative in acest moment pentru cei care vor o schimbare.
 
1. Bing
Microsoft Bing, motorul de cautare lansat in 2009, ofera rezultate bune ale cautarii, inclusiv optiuni precum cautarea dupa imagini, dupa video, si asa mai departe. Pentru o tranzitie cat mai usoara de la Google, Bing este alternativa ideala, deoarece cele doua motoare de cautare arata si functioneaza aproape la fel. Rezultatele nu sunt la fel de concludente ca in cazul cautarilor pe Google, insa Bing dispune de alte functii suplimentare.
 
2. DuckDuckGo
Pentru cei care doresc o experienta cat mai "primitiva" si simpla, acesta este locul ideal. Rezultatele cautarii sunt prezentate pe o singura coloana, astfel adresandu-se celor care isi doresc o experienta cat mai ordonata. Nu trebuie niciodata sa dai click pentru a accesa o alta pagina cu rezultate, rezultatele noi incarcandu-se automat in timp ce dai in jos pagina. Si cel mai important, DuckDuckGo filtreaza extrem de bine continutul real de cel spam, astfel ca aveti parte de rezultate mult mai "curate".
 
3. Blekko
Blekko este un nou motor de cautare ce ofera o experienta unica. Acesta ofera utilizatorilor mai multe categorii de cautare, dupa imagine, video si zona locala si nu permite rezultatelelor spam sa patrunda pe pagina. Motorul de cautare foloseste un sistem elaborat de moficatori, care ofera rezultate mai elocvente. Blekko se afla inca in faza incipienta, insa acesta are un potential urias pe viitor.
 
4. WolframAlpha
WolframAlpha pare putin mai ciudat. Acesta nu este neaparat un motor de cautare, ci mai degraba un “motor computational de cunoastere”. In loc sa proceseze continutul precum un motor de cautare conventional, acesta este mai concentrat asupra oferirii de date empirice. Atunci cand cautati o figura istorica precum Marie Curie, va fi afisata o cronologie a vietii acesteia, locul nasterii si al decesului, precum si alte informatii extreme de detaliate. Daca ii adresezi intrebarea "Cat e ceasul in Tokyo?", vei primi un raspuns detaliat, precum si imagini cu ceasuri analogice si diferenta de fus orar.
 
Aceste servicii nu vor putea inlocui Google pe deplin, insa le puteti incerca atunci cand doriti putina varietate sau pur si simplu o schimbare de la vechiul Google.

via Washington Post
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 2 comentarii

UnCititor 05-Mar-2015 18:10:57
Chiar nu stiu de ce alte motoare de cautare nu pot inlocui google? Oare pt. ca G ne spala atat de mult creierul incat sa acceptam tot ce ne da el? Personal, pt. extern folosesc DuckDuckGo, pentru cautari in Romania folosesc AndStart iar pentru imagini, video si ce-o mai fi, folsesc site-urile specifice.
Ana 03-Oct-2012 22:47:34
Bing este un motor de cautare grozav si de bun simt de altfel ! Toate motoarele de cautare trebuiesc ajutate prin folosirea la scara larga a acestora.

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016