Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atentie: S-a descoperit o noua metoda de virusare prin email!

Tags: virusare, gmail, yahoo mail, outlook, html, infectare cu virusi, malware

Infectarea cu virusi, troieni si aplicatii malware nu este noua, fiind o provocare pentru profesionistii IT de cativa ani buni incoace. Ce ne facem insa cand avem de-a face cu o noua sursa de infectare prin email care ar putea sa faca ravagii, nemaifiind necesar ca utilizatorul sa deschida fisierele virusate?
Ne confruntam cu o noua amenintare de infectare imediata cu virusi care a fost descoperita recent. Dispozitivele sunt infectate prin simpla vizionare a unui mesaj sau atunci cand emailul respectiv apare in fereastra de previzualizare, fara a fi necesara deschiderea acestuia.
 
Aceasta “noua generatie” de malware primita prin email consta in mesaje in format HTML care contin un script JavaScript ce descarca automat virusii la deschiderea emailului.
 
Pana acum, eram obisnuiti ca virusarea sa aiba loc atunci cand utilizatorul este pacalit sa deschida un atasament infectat sau sa acceseze un link malitios, insa aceasta noua metoda de infectare face ca acest pas sa nu mai fie necesar, JavaScript ocupandu-se de acest lucru in locul utilizatorului.
 
In ziua de astazi tot mai multe emailuri, in special cele provenite de la comerciantii online, sunt impanzite de coduri HTML ce fac posibila vizualizarea imaginilor, a textelor formatate si a clipurilor video direct in corpul mesajului. Se pare insa ca acestea sunt cele mai vulnerabile, fiind amenintate de infectarea cu virusi in aceeasi masura ca si site-urile web.
 
Poate ati observat deja in contul de email ca ati primit mesaje ce aparent provin de la institutii si companii de renume, si care au ca subiect “Actualizati-va urgent contul bancar” sau “Informatii importante legate de contul dumneavoastra”. Este important sa stergem imediat astfel de emailuri pentru a evita orice efecte neplacute, insa trebuie de asemenea sa actualizam setarile contului de mail.
 
Modificati-va setarile contului de email

Cel mai bun sfat pentru a evita infectarea cu virusi prin email este dezactivarea optiunii HTML pentru mesajele primite si citirea acestora in format text simplu. Gmail afiseaza deja toate emailurile in format Rich Text, care permite vizualizarea formatarii si a link-urilor, insa nu permite vizualizarea imaginilor.
 
Puteti sa va configurati aceste setari si in Outlook 2007, urmand pasii urmatori: Tools -Trust Center - E-mail Security - Read all standard mail in plain text. In Yahoo Mail, puteti obtine acelasi rezultat accesand Options – Mail options – Spam – Initially block all images.
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 6 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016