Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Email-ul nu va muri niciodata

Tags: email, istorie email, ray tomlinson, primul email

Si nu o spune oricine, ci chiar cel care l-a inventat. Adica Ray Tomlinson, care a explicat recent de ce mesageria online este folosita de mai bine de 40 ani si de ce va fi folosita inca si mai mult de-acum incolo.
Astazi, avem la dispozitie o multitudine de posibilitati de a comunica: SMS, instant messaging, Facebook, Twitter si totusi ne intoarcem mereu la clasicul email. De ce? Ei bine, pentru ca email-ul este de neinlocuit. Si drept dovada, in ciuda evolutiei tehnologice si a revolutiei social media, email-ul a ramas aproape neschimbat vreme de 4 decenii.    

In fiecare zi, in lume, sunt trimise 144,8 miliarde de email-uri, insa se presupune ca numarul lor va creste la 192,2 miliarde pana in 2016. De asemenea, la nivel global, exista 3,4 miliarde de conturi de email, trei sferturi dintre ele fiind conturi individuale.  

De ce totusi este atat de folosit email-ul in era Facebook-ului?

„Pentru ca niciun alt mijloc de comunicare nu reuseste sa umple spatiul pe care email-ul il serveste, adica acela de a se adresa unei audiente specifice. In plus, email-ul dispune de atuul timpului, in sensul ca il trimiti acum, citesti mai tarziu raspunsul - nu trebuie sa stai permanent in fata computerului pentru a astepta un feedback de la interlocutor, ca in cazul conversatiilor pe messenger”, spune Ray Tomlinson, cel considerat a fi „parintele email-ului”, in interviul acordat RWW.

Putina istorie

In 1971, Tomlinson lucra ca inginer la Bolt Beranek and Newman (BBN), un contractor care a ajutat la dezvoltarea ARPANET, o retea care le permitea oamenilor de stiinta sa comunice intre ei prin intermediul computerelor si care de altfel a stat la baza internetului. In toamna aceluiasi an, Tomlinson a trimis primul email in retea. 

O forma primitiva de email exista inca din anii '60, insa aceasta presupunea lasarea unui mesaj electronic pe computerul unui alt utilizator, un fel de post-it digital. Dar Tomlinson a facut posibila transmiterea unui mesaj de pe un computer pe altul. Si asa s-a nascut email-ul.
Primul mesaj transmis intre doua computere a fost unul de „bun venit”, ce descria in cuvinte putine ce insemna email-ul.

Tot Tomlinson este persoana raspunzatoare de utilizarea pentru intaia data a simbolului "@" intr-o adresa de email. 
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016