Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Email-ul: prietenul sau dusmanul nostru?

Tags: email, viata personala, instrument de comunicare, organizatie, smartphone, tehnologie

Poate ca in urma cu cativa ani eram entuziasmati cand ne vericam casuta de mail. Acum insa lucrurile stau diferit, in special daca lucrezi intr-o companie mare sau interactionezi in mod frecvent cu clienti. Email-ul, acest instrument de comunicare extrem de eficient, a devenit o povara pentru majoritatea oamenilor din ziua de azi.
De ce ne este din ce in ce mai teama sa ne verificam contul de email? Daca inainte email-ul putea fi accesat doar de pe PC sau laptop, de cand cu aparitia smartphone-urilor si a tabletelor, email-ul poate fi accesat de oriunde, oricand. Rezulta ca exista o povara tot mai mare pe care fiecare dintre noi o resimtim: suntem presati sa raspundem cat mai repede unui mail.
 
Email-ul a devenit instrumentul principal de comunicare in cadrul unei organizatii, fara de care aceasta nu ar mai putea functiona. Iar daca mai ai si un job destul de stresant, ce presupune interactionarea cu diverse departamente si comunicarea cu clientii, exista posibilitatea sa iti doresti sa nu se fi inventat vreodata email-ul.
 
Daca inainte puteai sa uiti de email si clienti imediat ce paraseai biroul, odata cu aparitia smartphone-ului, nu prea mai ai aceasta posibilitate. Email-ul a devenit un fel de monstru care iti invadeaza viata.
 
Aceasta presiune venita din partea companiei si a clientilor de a raspunde imediat unui mesaj poate avea consecinte grave asupra vietii noastre personale, ne informeaza Leslie Perlow, profesor in cadrul Universitatii Harvard.
 
Oamenii incep sa isi ajusteze vietile personale in functie de aceste cereri, adaptandu-se noilor tehnologii. In dorinta de a fi cat mai eficienti si a parea cu adevarat interesati, multi oameni aleg sa raspunda imediat email-urilor primite in afara orelor normale de lucru. De multe ori, angajatii sunt nevoiti sa comunice cu colegi sau clienti din alte zone geografice, alegand astfel sa isi modifice programul zilnic obisnuit pentru a face fata asteptarilor acestora.
 
Perlow a publicat recent o carte, "Sleeping with Your Smartphone" (Dormind cu smartphone-ul langa tine), in care este descrisa pe larg aceasta dependenta de conectivitate.

Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016