Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A fost dezvoltat un program mai destept decat 96 la suta din populatie

Tags: inteligenta artificiala, program, iq

Computerele nu au devenit inca atat de "inteligente" incat sa subjuge rasa umana, insa o echipa de cercetatori din Suedia a dezvoltat un program de inteligenta artificiala cu un IQ de 150.
Programul a fost conceput in cadrul Universitatii Gothenburg din Suedia, de catre departamentul de Filosofie, Lingvistica si Teoria Stiintei. Scorul inregistrat de acest program se bazeaza pe rezultatele la intrebari non-verbale, care au scopul de a elimina diferentele culturale si lingvistice.
 
Majoritatea intrebarilor se refera la prezicerea urmatorului model intr-un test cu matrice progresive sau ghicirea urmatorului numar dintr-o secventa. Claes Strannegard, cercetator in cadrul universitatii Gothenburg, a declarat: "Incercam sa dezvoltam programe care sa descopere aceleasi tipuri de tipare pe care le vad oamenii".
 
Programul nu primeste intrebari cu mai multe variante, ci foloseste propriul model psihologic de tipare si o anumita doza de logica pentru a deduce raspunsurile. Astfel, performanta programului in ceea ce priveste intrebarile bazate pe imagini este redusa, insa acesta inregistreaza scoruri la nivel de geniu atunci cand ii sunt adresate intrebari matematice.
 
Programul are unele limitari deoarece se bazeaza pe psihicul uman pentru a ajunge la concluzii. Strannegard a mai adaugat: "Programele noastre intrec programele conventionale de matematica deoarece noi combinam matematica si psihologia. Metoda noastra ar putea fi utilizata pentru a identifica tipare in orice fel de date cu componenta psihologica, cum ar fi datele financiare. Insa programul nu este la fel de bun cand vine vorba de gasirea unor tipare in datele stiintifice, cum ar fi datele meteorologice, deoarece acolo nu este implicat psihicul uman".
 
Echipa de cercetatori isi doreste sa dezvolte programul in continuare, astfel incat acesta sa ajunga sa instruiasca oamenii in metode de gandire alternativa.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016