Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CEO-ul Yahoo, suspectat ca si-ar fi falsificat CV-ul, isi cere scuze

Tags: scott thompson, yahoo, cv, director executiv

Intr-un memo trimis luni catre angajatii sai si catre The Associated Press, Scott Thompson isi cere scuze pentru scandalul iscat in urma dezinformarii din CV-ul lui. Dar memo-ul nu a oferit nicio explicatie despre cum a reusit greseala sa se strecoare in CV-ul CEO-ului uneia dintre cele mai importante companii din lume.
Multi dintre noi isi pot aminti daca am terminat facultatea sau nu, dar nici nu suntem atat de ocupati ca un director executiv. Ca directorul executiv al companiei Yahoo, de exemplu, care si-a pus angajatorii in dificultate, caci au trebuit sa admita ca noul lor CEO, Scott Thompson, s-ar putea sa fi mintit in CV-ul lor, informeaza TGDaily.com

Nu este insa singur: Patti Hart, sefa comisiei care l-a angajat pe Thompson, a fost, la randul ei, acuzata ca are o memorie slaba in legatura cu anii de facultate.

Se pare ca CV-ul lui Thompson are trecut si un atestat in “stiinta computerelor”, luat la Stonehill College. In conditiile in care Stonhill a inceput sa ofere astfel de atestate mult mai recent decat este scris in CV-ul sefului Yahoo. Thompson nu a primit decat o diploma in contabilitate si, probabil, un simplu curs introductiv in stiinta computerelor.

Descoperirea l-a infuriat pe actionarul Yahoo Daniel Loeb care a depus plangere catre organismul de reglementare Securities and Exchange Commision (SEC): “Daca domnul Thompson si-a falsificat diplomele de studii consideram ca 1) submineaza cunostiintele sale ca expert in domeniul tehnologic 2) reflecta un caracter slab al directorului executiv desemnat sa conduca Yahoo intr-o perioada critica. Acum, mai mult ca niciodata, Yahoo are nevoie de un lider de incredere”.

In conditiile in care se dovedeste ca CV-ul sefului companiei este falsificat, se va decide daca el va ramane la conducere sau nu.

Oficialii Yahoo au raportat insa ca in orice caz Thomson are pregatiri solide la nivel economic si marketing si este, in continuare, cel mai potrivit om pentru aceasta pozitie.

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016