Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

China contraataca: Apple polueaza

Tags: china, apple, poluare, ong, protectia mediului, lant de furnizori

Apple este nevoit sa se apere in fata acuzatiilor ca ar fi incalcat normele de mediu in China, scrie CNN. Intr-un raport intitulat "Cealalta fata a Apple II", o coalitie a catorva ONG-uri chineze active in domeniul apararii mediului inconjurator detaliaza asa-zisa poluare produsa de lantul de furnizori ai Apple, printre acestea numarandu-se acele companii care produc parti componente pentru iPhone si iPad.
Raportul de 46 de pagini furnizeaza si harti care arata plasamentul a peste 20 de furnizori suspectati si confirmati, dar si fotografii si descrieri ale daunelor produse asupra mediului inconjurator si a comunitatilor locale.
 
"Apple este implicat in asigurarea celor mai inalte standarde de responsabilitate sociala in ceea ce priveste intreg lantul de furnizori", a declarat Apple intr-un e-mail trimis miercuri organizatiilor care au facut acuzatiile. 
 
ONG-uri au realizat si un filmulet pe care l-au postat pe ku6.com, un site chinez de popularizare si partajare de filmulete foarte utilizat. In filmulet se poate vedea un rau pe care pluteste o pata galbena despre care se presupune ca provine de la cei doi furnizori Apple aflati in apropiere.
 
"Speram ca Apple va accepta realitatea. Cu cat creste afacerea, cu atat poluarea va fi mai mare", a declarat Ma Jun, director si fondator al Institutului pentru Activitati Publice si de Mediu, nava amiral care a lansat raportul.
 
Apple a declarat ca existe "neconcordante" in lista furnizorilor mentionati in raport si a sugerat O "intalnire privata" cu ONG-urile care au elaborat raportul. Institutul a acceptat propunerea.
 
Compania Apple este extrem de populara in China. La inceputul acestui an, noul CEO, Tim Cook, a declarat ca venitul obtinut in urma vanzarilor din aceasta tara a ajuns la 8,8 miliarde de dolari, inainte de inceputul trimestrului al treilea.

 
Autor: Petru Scraba


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016