Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce au barbatii nevoie de femei

Tags: studiu, barbati, femei, generozitate

Barbatii au nevoie de femei in viata lor pentru a deveni mai generosi. Asa sustine un nou studiu aparut in The New York Times. Unii dintre cei mai generosi barbati recunosc ca inspiratia le-a fost furnizata de doamnele lor.
Cercetatorii au descoperit ca, atunci cand executivii isi intemeiaza o familie, nu-si mai platesc angajatii la fel de bine. Este o decizie pe care subconstientul o ia pentru a pastra mai mult pentru ei si pentru a-si sustine familia. 
 
Daca insa devin tati de fetite, si nu de baieti, salariile angajatilor cresc.
 
Un alt studiu, al unui psiholog olandez, a descoperit ca femeile ii fac pe barbati mai putin lacomi. Participantii la studiu au fost rugati sa dea 10 sau 30 de dolari unui strain pe care nu-l vor mai vedea niciodata sau sa pastreze 5, respectiv 20 de dolari. Cei care au ales optiunea mai putin egoista aveau surori. 
 
Adam Grant, cel care a scris studiile pentru The New York Times, l-a folosit ca exemplu pe Bill Gates.
 
Acum 20 de ani, cand era pe cale sa devina cel mai bogat om al lumii, nu a fost de acord sa puna bazele niciunei fundatii caritabile. Isi dorea atunci sa astepte vreo 25 de ani inainte sa-si imparta banii, dar si-a schimbat parerea dupa numai un an. Trei ani mai tarziu, Gates a ajuns pe locul al treilea in topul revistei Forbes al celor mai generosi filantropi din America. Intre timp, a avut si primul copil: o fetita.
 
Gates a recunoscut influenta sotiei si a mamei lui asupra sa.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016