Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce nu e bine sa fii prea amabil si intelegator

Tags: comportament nociv, intelegere, persoane abuzive, amabilitate, psihologie

Suntem invatati sa intoarcem si celalalt obraz atunci cand suntem loviti, ca ar trebui sa fim noi cei intelegatori atunci cand cineva este ostil fata de noi, iar aceasta ar fi o metoda eficienta de evitare sau rezolvare a conflictului si depasire a urii.
Insa, conform revistei Psychology Today, o astfel de reactie ii invata gresit pe cei abuzivi ca un astfel de comportament este eficient.
 
Totul se reduce la fenomenul de cauza si efect, adica modul in care oamenii interpreteaza si reactioneaza la comportamentul celorlalti. De exemplu, daca cineva se poarta foarte urat cu tine si tu ii raspunzi cu o atitudine intelegatoare, efectul produs de comportamentul lor nepotrivit este afectiunea ta.

Atunci cand esti amabil si intelegator cu persoanele care te trateaza urat, creezi un sistem de recompensare a comportamentului nociv.  
 
Nu inseamna neaparat ca ar trebui sa devii intepat si agresiv atunci cand ai de a face cu o persoana abuziva, insa este important sa retii faptul ca poti fi prea amabil si intelegator. Atunci cand cineva te trateaza in mod necorespunzator, este important sa ii spui imediat acest lucru.

Daca esti amabil in continuare, nu faci decat sa scuzi comportamentul nociv pentru a evita un posibil conflict. Este important sa confrunti persoana respectiva, altfel risti sa incurajezi acest tip de comportament in viitor.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.58 din 5 - 6 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016