Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intel vrea sa scoata un telefon care sa-ti invete personalitatea

Tags: intel, smartphone, personalitate, noi tehnologii, memorare, inalta tehnologie

Intel a declarat ca a inceput sa lucreze la dezvoltarea unui smartphone care sa "invete" personalitatea proprietarului si sa poata prezice actiunile acestuia - un fel de asisten personal de inalta tehnologie, relateaza Daily Mail.
Compania se asteapta ca, in urmatorii cinci ani, computerele sa ajunga sa dispuna de toate cele cinci simturi umane si sa poata realiza sarcini fara a li se cere inainte acest lucru.
 
Producatorul de procesoare a inceput deja sa dezvolte sisteme de inalta tehnologie care "invata" comportamentul utilizatorului si ii pot oferi acestuia sfaturi, sa ii organizeze intalniri si chiar sa ii spuna unde si-a pierdut cheile, de exemplu.
 
Exista deja unele software-uri care pot prezice ce urmeaza sa scrie cineva intr-un email sau SMS, insa Intel doreste sa duca si mai departe aceasta tehnologie de invatare.
 
"In ciuda denumirii, telefoanele inteligente (smartphone-urile) sunt niste dispozitive destul de limitate. Smartphone-ul meu nu stie mai multe despre mine decat stia atunci cand l-am achizitionat," a declarat Justin Rattner, Chief Technology Officer al Intel. "Toate aceste dispozitive vor ajunge sa ne cunoasca ca si indivizi si se vor plia dupa preferintele noastre."
 
Intel doreste sa dezvolte noi aplicatii, cum ar fi mici computere care pot fi purtate pe corp, care sa ne imbunatateasca viata. Spre exemplu, daca cineva isi uita cheile in casa, dispozitivul respectiv isi va aminti mai intai unde au fost lasate, urmand ca data urmatoare sa ii reaminteasca proprietarului sa isi ia cheile inainte de a parasi casa.
 
Astfel de dispozitive, care vor putea memora si asimila tot ce face utilizatorul, vor fi disponibile cel mai probabil in 2014 sau 2015, a mai declarat Rattner. Acesta a povestit de asemenea despre o noua tehnologie pe care Intel a creat-o pentru Adidas. Tehnologia face apel la semne digitale care pot stabili daca un cumparator este barbat sau femeie, adult sau copil, punandu-i la dispozitie acestuia doar incaltamintea adecvata.
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016