Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

56% dintre utilizatorii social media sufera de sindromul FOMO

Tags: marketing, social media marketing, social media, dependenta, fomo

Stim cu totii ca platformele social media dau dependenta, o panta alunecoasa macinata de sindromul cunoscut sub numele de FOMO (Fear of Missing Out sau teama de a fi lasat pe dianafara). Senzatia este ca, dupa cateva zile in care nu ai intrat pe Facebook si nici nu ti-ai verificat emailul, ai pierdut stirea zilei.
Tehnologia ne permite sa fim mult mai conectati, asa cum nu am fost niciodata, dar si dependenta de ea creste. De fapt, un nou sondaj efectuat de MyLife.com arata ca 56% dintre oameni se tem ca pierd evenimentele majore, stirile si actualizarile esentiale de status, daca nu intra pe conturile lor de socializare.
 
Multi renunta chiar la alte dependente in favoarea acesteia: 26% dintre respondenti au spus ca nu mai ies la tigara si nici nu mai urmaresc reality show-uri pentru a sta pe retelele de socializare.
 
Aproximativ 51% dintre participantii la sondaj intra mai mult pe aceste site-uri decat au facut-o acum doi ani. Si isi vor actualizarile dis-de-dimineata. Aproximativ 27% dintre ei isi deschid ochii pe site-urile de socializare.
 
In acelasi timp, se pare ca tendinta este ca o persoana sa aiba conturi pe mai multe retele (aproape 42%, procentul sarind la 61% in cazul celor cu varste intre 18 si 34 de ani). O persoana obisnuita administreaza 3,1 adrese de email fata de 2,6 anul trecut.
 
Desi 52% dintre respondenti au declarat ca s-au gandit sa ia o pauza de la una sau mai multe retele in anii anteriori, doar 24% au si facut asta. De ce? FOMO, normal.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016