Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 arestati dupa ce FBI-ul inchide cel mai mare site de sharing si upload

Tags: megaupload inchis, pipa, sopa, piraterie, copyright

Ceea ce FBI considera cel mai mare caz de furt de copyright din istorie s-a finalizat cu arestarea a sapte persoane, acuzate de piraterie prin site-ul Megaupload, cel mai mare site de sharing de fisiere de catre utilizatori anonimini.
Megaupload permitea utilizatorilor sa incarce fisiere de mari dimensiuni in mod anonim, fiind incalcate drepturile de autor in nenumarate randuri. Multe companii media au depus plangeri impotriva cazurilor de furt de copyright, iar Megaupload este acuzat ca a provocat pagube de 500 milioane de dolari.

De asemenea, estimarile acuzatorilor legate de profit anunta o suma de 175 milioane de dolari din publicitate si abonamente pe site-ul pirat.

Patru dintre persoanele urmarite au fost arestate deja in Noua Zeelanda, celelalte trei persoane fiind cercetate in libertate.  Printre arestati se numara si fondatorul site-ului, Kim Dotcom (nascut Kim Schmitz). Acuzatiile aduse celor sapte ar putea duce la pedepse de pana la 20 de ani pentru fiecare individ.

La locuinta fondatorului, autoritatile au reusit sa confiste 6 milioane de dolari cash si bunuri in valoare de 4,8 milioane dolari. In plus, au fost inghetate sume in valoare totala de 11 milioane de dolari aflati in diferite conturi detinute de acuzat.

Unul dintre avocatii angajati de cei arestati a declarat ca guvernul se insala asupra faptelor savarsite, precum si asupra legii. In mediul online, site-urile oficiale ale organizatiilor juridice din Statele Unite au suferit atacuri din partea hackerilor care si-au exprimat astfel nemultumirea fata de inchiderea site-ului Megaupload.

Cazul de inchidere a site-ului vine dupa doar o zi de la protestele online facute de internauti fata de actele de cenzura a Internetului, SOPA si PIPA.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016