Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Google vrea sa starneasca o noua revolta online

Tags: google, campanie publica, germania, copyright

Dupa revolta online generata de celebrele ACTA, SOPA si PIPA, documente care atentau la libertatea internetului, o alta e pe cale sa rabufneasca, una initiata si sustinuta de insusi Google.
Compania a lansat recent o campanie publica pentru ca Parlamentul din Germania sa nu aprobe o lege care ar permite publisherilor sa solicite comisioane operatorilor de servicii de cautare pentru linkurile la articole din presa afisate de servicii precum Google News, scrie Mediafax.
 
Numita "Protejati webul, gasiti ce cautati", campania avertizeaza utilizatorii Google ca aceasta lege a copyrightului ar putea pune capat accesului facil la informatii pe web.
 
Google spera ca utilizatorii sa i-a atitudine asa cum s-a intamplat in urma cu cateva luni, cand o campanie uriasa pe Internet impotriva ACTA a determinat parlamentele din intreaga lume sa cedeze presiunii publice.
 
 "Cerem tuturor utilizatorilor de Internet sa apere accesul la o varietate de informatii si sa protejeze cautarile. Speram ca Bundestagul va respinge proiectul", spun reprezentantii Google.
 
Proiectul este menit sa dea publisherilor mai mult control in privinta folosirii articolelor lor pe Internet.
 
Operatorii serviciilor de cautare vor fi obligati, potrivit acestei legi, sa ceara acordul publisher-ilor pentru afisarea linkurilor, fiind posibil ca ziarele sa obtina in schimb comisioane.
 
 
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016