Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gaselnita Google: Cum isi promoveaza compania propria retea de socializare

Tags: google, modificari google, google plus, retea de socializare, integrare google plus

Daca pana acum Facebook nu avea motive sa-si faca probleme in privinta suprematiei social media, astazi, Google i-a dat unul cat se poate de bun. Compania a realizat un upgrade al motorului sau de cautare care poate rasturna ierarhii.
Inca de cand si-a lansat propria retea de socializare, Google cauta o metoda pentru a o face cat mai atractiva pentru utilizatori. La scurt timp a gasit-o, iar acum o pune si in practica. Incepand de astazi, reteaua de socializare Google+ va fi parte integranta din motorul de cautare Google.
Ce inseamna acest lucru? Membrii Google+ vor putea cauta informatii atat pe reteua web, cat si pe reteaua de socializare. Mai pe inteles, celebrele Cercuri ale Google+, fotografiile si postarile sale se vor afla printre rezultatele cautarilor pe Google.   
Acest upgrade a fost numit „Your World” si va permite membrilor Google+ sa caute printre acele informatii care sunt private si au fost adresate doar utilizatorului in cauza, nu intregului web. Acest lucru este valabil atat pentru reteaua de socializare a Google, cat si pentru alte servicii ale companiei, precum Picasa.
„Google Search s-a straduit mereu sa-ti ofere cele mai bune rezultate ale cautarii. Uneori, acest lucru inseamna rezultate publice pe web, alteori, s-ar referi la acele informatii personale sau lucruri pe care persoane apropiate le-au impartasit cu tine. Acestea din urma lipseau insa dintre rezultatele Google, dar astazi vom schimba acest lucru. Astazi,  aducem lumea ta, plina cu oameni importanti pentru tine si cu informatii relevante, in cadrul cautarilor tale pe Google”, se arata pe blogul companiei.
Este, daca vreti, un fel de personalizare mai aprofundata a cautarilor pe Google, care are la baza trei modificari importante:
1. Personal Results – afiseaza informatii disponibile doar pentru utilizatorul Google+, precum fotografii sau postari, idiferent ca vorbim despre informatii create de utilizator sau doar primite de catre acesta.
2. Profiles in Search – identifica acele persoane apropiate (care fac parte din Cercurile de prieteni ale utilizatorului) sau pe acelea despre care Google crede ca ai fi interesat sa le urmaresti pe reteua sa.
3. People and Pages – va identifica acele profile personale si pagini Google+ care sunt legate de un anumit subiect sau o arie de interes si permite urmarirea lor chiar de pe pagina cautarii.
Google „Your Wold” este disponibil celor care se sunt inscrisi in reteua Google+ si doar prin accesarea google.com. In plus, cei care utilizeaza varianta Your World pot oricand renunta la ea. Prin simpla apasare a unui buton special creat pentru acest lucru, utilizatorii pot reveni la varianta clasica. 
 
Doar timpul va fi in masura sa ne spuna daca aceste modificari vor face din Google+ prima retea de socializare din lume. Un lucru e cert insa, declaratia reprezentantilor Google ar trebui sa ii dea de gandit lui Mark Zuckerberg: „Cautarea este mult mai buna, daca lumea ta este parte din ea. Iar acesta este doar inceputul.”
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016