Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Al Doilea Razboi Mondial in tweet-uri

Tags: twitter, al doilea razboi mondial, tweet, postari razboi

Social media este nu doar un mijloc de a comunica cu prietenii ori familia, de a te distra si de a impartasi cu altii momente si informatii importante, ci si de a invata. Putina istorie, de exemplu.
Un tanar absolvent de Oxford, impatimit al Twitter-ului si a istoriei deopotriva, s-a gandit sa imbine in mod fericit cele doua pasiuni ale sale. Asa a luat nastere @RealTimeWWII, un cont de Twitter care  prezinta in timp real evenimentele importante din cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Practic, tanarul posteaza informatii despre ce s-a intamplat in ziua respectiva in urma cu mai bine de 70 de ani.

Alwyn Collinson a demarat proiectul pe 31 august 2011 si de atunci posteaza pe platforma de microblogging in jur de 40 de tweet-uri pe zi. Data lansarii nu a fost aleasa in mod intamplator, ea coincide cu ajunul invadarii Poloniei de catre Germania nazista in 1939, moment considerat a fi punctul declansator al conflagratiei mondiale.
De la lansarea sa si pana in prezent, contul a atras nu mai putin de 108.000 de followeri. Pe 11 noiembrie, atunci cand SUA sarbatoreste Ziua Veteranilor, numarul celor care urmaresc contul despre cel de-Al Doilea Razboi Mondial practic s-a dublat.
„Este o incercare de a reinvia trecutul si de a-i ajuta pe oameni sa inteleaga istoria. Folosesc marturii ale celor care au participat la evenimentele din acele vremuri, fotografii si imagini video pentru a crea senzatia ca acele tweet-uri vin tocmai din 1939. Deocamdata ma ocup singur de acest proiect, insa exista cativa volutari care si-au manifestat dorinta de a traduce tweet-urile in spaniola, portugheza si rusa”, explica Alwyn Collinson.
Tanarul in varsta de 24 de ani intentioneaza sa posteze pe Twitter toti cei sase ani de razboi, incluzand in postari si experienta bunicului sau care a fost capturat de japonezi in februarie 1942.
 
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016