Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce spun rezultatele auditului Facebook

Tags: facebook, audit, rezultate audit, confidentialitate, date utilizatori

In toamna acestui an, un grup de tineri din Austria sesizau Comisia pentru Protectia Datelor din Irlanda in legatura cu modul in care Facebook pastra si utiliza datele personale ale utilizatorilor.
Institutia a raspuns sesizarii cu demararea unui audit menit sa stabileasca in ce masura Facebook a incalcat legislatia europeana in materie de securitate a datelor.

In urma controlului, ce s-a desfasurat pe o perioada de 3 luni la centrul Facebook din Irlanda, membrii comisiei de audit au intocmit un raport in care solicita companiei din Palo Alto sa-si imbunatateasca practicile privind confidentialitate a datelor si sa le ofere utilizatorilor mai multe informatii despre modul in care platforma de socializare pastraza si utilizeaza datele acestora.

Desi auditul nu a concluzionat faptul ca Facebook ar fi incalcat in vreun fel legislatia europeana, au fost indentificate cateva practici nu tocmai corecte. Printre acestea, stocarea datelor pe o perioada lunga de timp sau optiunea de a tagui anumite persoane in baza unei optiuni de recunoastere faciala. De asemenea, a fost criticat si modul in care Facebook monitorizeaza dezvoltatorii de aplicatii si cum se folosesc acestia de datele utilizatorilor.

Drept urmare, institutia irlandeza a solicitat companiei sa isi simplifice politicile de confidentialitate, sa reduca timpul pentru care pastreaza datele utilizatorilor, sa le permita acestora sa stearga dupa bunul plac informatii si sa explice mai clar care dintre datele personale pot fi accesate de catre terti, inclusiv aplicatii sau advertiseri.

Rezultatele auditului vin la mai putin de o luna de zile de la incheirea unei intelegeri cu Federal Trade Commission din SUA prin care Facebook se angaja sa imbunatateasca sistemul de siguranta a datelor utilizatorilor
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016