Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce vedem cu Google Maps in Coreea de Nord: Inchisori si complexuri nucleare

Tags: google, google maps, coreea de nord, complexuri nucleare

Google ofera lumii intregi imagini pe care nu le-a mai vazut pana acum, detalii din cea mai secretoasa natiune a lumii: Coreea de Nord. Pana acum, singurul "lucru" pe care il livrau Google Maps odata ajuns deasupra Coreii totalitare era capitala Phenian (Pyongyang). In rest, nicun alt oras identificat sau vreo regiune administrativa cartografiata, ca sa nu vorbim de vreun drum.
Saptamana aceasta insa, Google a anuntat ca si-a actualizat programul cu o imagine mai cuprinzatoare a Coreei de Nord, inclusiv strazi, monumente, complexuri nucleare si inchisori. "Ca parte a acestei misiuni, muncim constant pentru a adauga harti din ce in ce mai detaliate ale zonelor care, in mod traditional, nu au fost cunoscute", scrie Google intr-un comunicat semnat de Jayanth Mysore, Senior Product Manager.

Utilizatorii aplicatiei Google Maps pot cerceta relieful nord coreean si pot vedea Palatul Memorial Kumsusan, unde se afla trupurile unor lideri importanti, cum ar fi Kim Il Sung si Kim Jong Il; o fabrica de armament; si chiar lagarul de concentrare Hoeryong. Daca ne ducem inspre alte zone, detaliile se imputineaza, remarca CNN. Zone controversate, ca cea care gazduieste complexul nuclear Yongbyon, sunt sarace in informatii.

Reprezentantii Google sunt constienti de faptul ca exista un interes la nivel global fata de aceasta tara, ermetic inchisa pana de curand, dar spun ca informatiile prezentate le sunt de cel mai mare folos locuitorilor sud coreeni care au inca membri ai familiei in partea de nord. 
Inaugurarea aplicatiei a avut loc dupa vizita pe care directorul Google, Erich Schmidt, a avut-o in Coreeea de Nord, vizita la finalul careia recomanda urmatoarele: "Pe masura ce restul lumii devine din ce in ce mai conectat, decizia lor de a se pastra izolati va afecta in mod considerabil lumea in care traiesc, cresterea economica si alte aspecte, fiindu-le din ce in ce mai dificil sa recupereze pierderea", a declarat Schmidt, citat de New York Times.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016