Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Efectele social media

Tags: marketing, social media, efectele social media, facebook, studiu

Te-ai intrebat vreodata cum te schimba placerea pe care o ai pentru a naviga pe diverse retele de socializare? Stiai ca utilizarea lor te transforma intr-un sociopat mincinos si prost crescut?
Un nou studiu al WholsHostingThis, citat de socialnewsdaily.com, sugereaza ca social media nu sunt o veste buna pentru comportamentul social.
 
Conform cercetarilor, utilizatorii de social media mint mai mult decat restul oamenilor si sunt mai vanitosi. 2.000 de femei au fost intervievate in timpul studiului si 30% dintre ele au admis ca au mintit spunand ca fac ceva interesant cand, in realitate, erau acasa, singure. 
 
Studiul a descoperit si ca 25% dintre utilizatorii de Facebook si-au falsificat unele date ale contului privind statutul lor social.
 
42% dintre adolescenti au declarat ca au fost agresati prin intermediul retelelor de socializare, in conditiile in care 28% dintre copiii cu varste intre 11 si 16 ani au recunoscut ca au fost tintele unor agresiuni verbale online sau pe mobil.
 
In ceea ce priveste relatiile, 25% dintre respondenti au spus ca au avut probleme de cuplu din cauza unor statusuri postate aiurea.
 
Studiul a relevat si un nivel ridicat de egocentrism patologic, caci 37% dintre utilizatori isi schimba constant profilul de LinkedIn si 46% isi cauta constant numele pe Google. Multi au recunoscut ca verifica ce se intampla pe conturile lor, chiar adca stau la masa cu cineva.
 
Sa fie oare adevarat ca ne transformam cu totii in niste psihopati din cauza social media? Poate ca nu, dar, oricum, mintim mai mult si asta ne afecteaza relatiile.
 
 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016