Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Facebook a pastrat 1.200 pagini de informatii despre un singur om

Tags: facebook, date personale, protectia datelor, max schrems

Un student din Austria a reusit sa declanseze o adevarata campanie impotriva modului in care Facebook gestioneaza datele confidentiale ale utilizatorilor sai. Campania se desfasoara in Europa si a reusit deja sa stranga zeci de mii de sustinatori.

Richard Allan, fost membru in Parlamentul britanic, actualmente director in cadrul departamentului de protectie a datelor pentru Facebook se va intalni, alaturi de un alt director din partea companiei, cu tanarul Max Schrems, studentul de 24 de ani care a reusit sa atraga atentia atator oameni prin campania demarata.

De unde a pornit insa totul? Schrems utiliza Facebook inca din 2008 si a demarat o campanie impotriva a ceea ce, sustine el, constituie o practica ilegala a modului de colectare a datelor inscrise pe Facebook.

Acest scandal a convins peste 40.000 de oameni sa ceara reprezentantilor Facebook sa le ofere informatii cu privire la ceea ce au pastrat din categoria datelor personale. Intreaga situatie a atras atentia autoritatilor de la Brussels, iar recent, un om politic l-a dat ca exemplu pe acest tanar amintind de necesitatea unor legi mai dure in ceea ce priveste protectia datelor personale in mediul online.

Max Schrems a identificat 22 de incalcari ale legii in aceasta privinta, insa reprezentantii Facebook se apara spunand ca procedura de colectare a datelor este in conformitate cu normele in vigoare. La cererea tanarului de 24 de ani, Facebook i-a trimis acestuia un CD care continea 1.222 de pagini cu informatii despre el.

In afara de localizarea precisa a locului in care acesta traia, Schrems a identificat si alte informatii pe care compania nu avea voie sa le detina, iar multe dintre acestea erau date pe care tanarul le stersese.

In perioada urmatoare, cei doi reprezentanti se vor intalni cu Max Schrems pentru a-i asculta plangerile si pentru a solutiona impreuna cazul.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

point 08-Feb-2012 21:44:41
Facebook nu ofera protectia datelor asta se stie deja si trebuiesc luate masuri de protectie

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016