Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Facebook sau curent cazut, acelasi lucru

Tags: faceboo, retea, atac, dns, erori, server

Ieri seara reteaua de socializare a cazut. Nu e prima oara cand se intampla, insa incidentele au fost izolate si au durat foarte putin. "Pana" de aseara a durat insa aproape o ora si a avut loc in mai multe tari, printre care Austria, Finlanda, Franta, Italia, Germania, Grecia, Norvegia, Suedia si Romania.

Mesajele care sa anunte caderea Facebook-ului nu au intarziat sa apara. Mii de tweet-uri sau postari anuntau imposibilitatea de a accesa Facebook de zeci de minute deja. Problema care pare, cel putin pana la acest moment, sa fi aparut numai in Europa, a starnit reactii mult mai rapide si mai vehemente decat in cazul unui cutremur care ar fi amenintat tarile respective.

O retea cunoscuta de hackeri si-a atribuit caderea site-ului si au anuntat ca sunt responsabili pentru acest atac. In plus, acestia au precizat ca au gasit mai multe puncte slabe ale retelei si ca astfel au putut sa atace site-ul.

Facebook a dezmintit insa aceste declaratii si a anuntat motivul real care a cauzat aceasta intrerupere a functionarii site-ului:

"Am efectuat o schimbare in cadrul DNS printr-un test de optimizare a traficului, iar acea schimbare a dus la erori de directionare de catre serverul DNS. Am detectat si am rezolvat problema imediat, insa cativa utilizatori din Europa de Vest au intampinat dificultati la accesarea site-ului in intervalul in care adresele DNS isi reveneau. Acum functionam 100% si ne cerem scuze pentru orice inconvenienta", citeaza thenextweb.com.

Cat de mare a fost insa panica celor care au vazut ca nu mai pot accesa reteaua timp de mai bine de o ora? Si cum ar reactiona oamenii daca site-ul ar fi blocat mai multe zile? Vorbim deja de un sistem in care companii mari sunt implicate si care ar avea de suferit din punct de vedere financiar.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016