Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Formatul Timeline, in continuare tinta nemultumirilor

Tags: facebook timeline, noul format, utilizatori de internet, nemultumiri, setari de confidentialitate, confidentialitatea datelor

Multi utilizatori Facebook se declara nemultumiti de noul format Timeline, care a fost deja implementat in mod automat in majoritatea profilurilor, acestia avand in special temeri legate de confidentialitatea datelor personale.
Conform unui studiu recent realizat de compania Webroot, care a analizat raspunsurile a 1.637 de utilizatori de internet cu varsta de peste 18 ani, din Australia, Statele Unite, Marea Britanie si Singapore, aproximativ 88 la suta dintre utilizatorii Facebook se declara ingrijorati cu privire la confidentialitatea informatiilor pe care le distribuie pe site.

Cei mai multi dintre acestia sunt nemultumiti deoarece formatul Timeline este obligatoriu, utilizatorul neavand optiunea de a reveni la interfata anterioara.
 
In ciuda nemultumirilor, insa, majoritatea utilizatorilor nu fac nimic in aceasta privinta. Aproximativ jumatate dintre cei chestionati nu au efectuat nicio modificare legata de confidentialitatea datelor personale.

Doar o treime dintre utilizatorii ingrijorati au luat masuri in acest sens, modificand setarile de vizibilitate pentru anumite postari, iar 17 la suta au sters anumite actualizari de status, fotografii sau postari anterioare.
 
In Statele Unite, de exemplu, utilizatorii au sters sau au schimbat setarile de vizibilitate pentru anumite postari indeosebi deoarece se temeau ca acestea sa nu le cauzeze neplaceri in fata angajatorilor potentiali sau existenti.
 
Facebook nu este singura cauza de ingrijorare pentru utilizatorii de internet. 82 la suta dintre cei intervievati au declarat ca se tem cu privire la confidentialitatea datelor incluse in conturile Google, mai ales dupa introducerea noii politici in luna martie a acestui an. 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016