Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Google Plus e gata sa dinamiteze profilurile private

Tags: google+, google plus, google, confidentialitate, profil public, profil privat

Aparitia lui Google+ are nenumarate semnificatii, dar, printre acestea, se numara si dorinta Google de a-si impinge utilizatorii sa aiba profiluri publice. Cerinta a fost exprimata cat se poate de clar: profil public sau sters. Google este decis sa stearga ce a mai rams din profilurile private.
Nu mult dupa lansarea lui Google+, Google a hotarat ca profilurile private nu au niciun sens. Si asta pentru ca, spune filosofia companiei, reteaua este menita sa lege, sa uneasca, abilitatea ei de a gasi oamenii fiind cea mai importanta.

Asadar, utilizatorii care se vor loga in profilul privat vor avea doua posibilitati: sa-si
stearga contul sau sa-l faca public. Ce inseamna asta? Numele devine public, restul informatiilor putand fi pastrate secrete. 

In ciuda amenintarilor de pana acum, Google nu a facut prea multe.

Intrebarea care se pune insa este daca Google ameninta in mod real confidentialitatea datelor, dreptul la intimitate. Dupa cum am mai spus, utilizatorii trebuie sa-si dezvaluie doar numele, nu si numarul cardului de credit. Dar, din moment ce numele trebuie sa fie reale, apare si un factor de risc. Daca ne gandim si ca multi utilizatori nu stiu sa-si ascunda informatiile profilului, atunci chiar avem o problema.

Google se straduieste din rasputeri sa demonstreze ca aceasta chestiune a confidentialitatii este primordiala in politica sa, nu ca in cazul competitiei directe (sic!). ne mai trebuie paine, ca circ e destul.
 




 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016