Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Google si Facebook, nevoite sa-si blocheze continutul in India

Tags: google, facebook, blocare continut, grupuri religioase, materiale ofensatoare

Google si Facebook au fost nevoite sa stearga o mare parte a continutului postat pe mai multe site-uri din India, in baza unui mandat judecatoresc, pentru a proteja anumite "sensibilitati religioase", fiind avertizate ca altfel urmeaza sa aiba aceeasi soarta pe care au avut-o in China.
Exista in total 21 de companii care au trebuit sa-si dezvolte un mecanism de blocare a materialelor considerate a fi ofensatoare, in special imagini care puteau fi interpretate ca fiind obscene sau jignitoare de catre hindusi, musulmani sau crestini.
 
La baza acestei decizii sta o lege ce a fost aprobata anul trecut in India, prin care companiile sunt raspunzatoare de continutul postat de useri pe site-urile lor, acestia avand la dispozitie 36 de ore pentru a inlatura continutul, daca exista plangeri in acest sens.
 
In India, mai putin de 10% din populatia de 1,2 miliarde are acces la internet, insa cu toate acestea, ramane a treia piata ca marime, dupa China si Statele Unite. Numarul de utilizatori de internet din India este asteptat sa se tripleze in urmatorii trei ani.
 
In ciuda noilor reguli de blocare a continutului considerat ofensiv, accesul la internet in India este in mare parte necenzurat, spre deosebire de China, unde exista controale extreme de stricte. Insa, asemenea mai multor guverne din intreaga lume, India a devenit din ce in ce mai nelinistita cu privire la puterea tot mai mare a social media.
 
Exista grupuri care se opun noilor legi, insa se pare ca postarea de imagini ofensatoare intr-o tara conservatoare cu o istorie lunga de violente intre diferitele grupari religioase reprezinta un adevarat pericol.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016