Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Si copiii sub 13 vor putea avea cont pe Facebook

Tags: copii, facebook, copii sub 13 ani, parinti

Facebook a anuntat ca le va permite si copiilor sub 13 ani sa-si deschida cont, asta desi parintii sunt extrem de ingrijorati, relateaza Daily Mail. Conturile vor fi insa supuse controlului parental, adultii putand decide cu cine se „imprieteneste” copilul lor sau ce aplicatii are voie sa foloseasca.
Decizia Facebook vine dupa o perioada de fluctuatie pe bursa, ceea ce inseamna ca Mark Zuckerberg incearca sa gaseasca metode prin care sa aduca bani, cum ar fi influentarea copiilor care-si vor dori sa cumpere bunuri virtuale pentru jocurile din reteaua de socializare.

In prezent, Facebook le cere utilizatorilor, inainte de a-si face cont, sa introduca data de nastere, dar nimic nu ii impiedica pe acestia sa minta. Conform unui studiu citat de Daily Mail, 20% din copiii britanici de 10 ani si 55% din cei de 12 ani au cont pe Facebook, ceea ce inseamna ca au mintit cand au introdus data nasterii.

Criticii spun ca decizia Facebook de a accepta utilizatori sub 13 ani este „iresponsabila”, deoarece le va viola acestora intimitatea si poate da nastere hartuirii sau altor agresiuni.

Conform Wall St Journal, compania nu lucreaza momentan la crearea unei interfete pentru copii, ci incearca sa atraga orice persoana interesata prin intermediul interfetei curente.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016